Manden bag Sky Tower i Skejby, Niels Albertsen, har igangsat byggeriet af 17 boliger og 6 erhvervslejemål som infill på adressen Christiansgade 4. Det er hans selskab NA Pier 4 ApS, som står anført som bygherre og med Luplau & Poulsen som arkitekter. Luplau & Poulsen har ligeledes tegnet Sky Tower i samarbejde med aart architects.

I øjeblikket foretages arkæologiske undersøgelser på grunden, og hvis intet betydeligt findes, kan byggeriet umiddelbart efter gå i gang. Godt med nyt om Niels Albertsens aktiviteter, så hvis han får succes med at finde lejere til Sky Tower, må højhusprojektet stadig opfattes som alive and kicking.
Den nye bygning opføres i samme arkitektoniske stil som Rådhusgården fra 2007 tegnet af Arkitema og ejet af Niels Albertsen. Luplau & Poulsen blev etableret af tidligere associerede partnere i Arkitema. Rådhusgården i Frederiksgade og den nye infill i Christiansgade bliver naboer.

Link:

Luplau & Poulsen

Niels Albertsen, projektmageren bag højhusprojektet Sky Tower, har valgt erhvervsejendomsmægleren Colliers International til formidling af erhvervslejemålene i højhuset. I alt 32.500 kvm udlejes fordelt på 26 etager hver med 1.250 kvm. Det lader derfor til, at hoteldelen placeres i den lavere sidebygning.

Se den citerede beskrivelse sidst i indlægget for yderligere detaljer omkring Sky Tower eller søg på sagsnr. 25921 på www.colliers.dk, da det ikke er muligt at linke til de enkelte erhvervslejemål.

I præsentationen af Sky Tower vises nye visualiseringer af højhuset med et andet design end de tidligere visualiseringer, som dog også vises. Spørgsmålet er så, hvilke er gældende.

Følgende beskrivelse sælger Sky Tower på Colliers website:

Lejemålet er beliggende på Graham Bells Vej, 8200 Aarhus N med ugenert facadevirkning mod Randersvej – én af de mest trafikale indfaldsveje til Aarhus. Nærmeste naboer til ejendommen er Ilva, Ikea og Citroën.

Her udbydes et endnu ikke opført kontorhus til udlejning. Huset vil være velegnet til enhver form for kontor- og administrationsvirksomhed, der søger store eksponeringsmuligheder i et eksklusivt kontorbyggeri, der bliver pejlemærke for hele den nordlige bydel. Arealerne kan opdeles i mindre enheder. Hør nærmere hos ejendomsmæglerfirmaet Colliers International Danmark A/S.

Ejendommen forventes opført som de i prospektet viste råskitser / billeder, efter hvilke ejendommen bliver bygget i en meget eksklusiv og præsentabel stil. Der vil i hele byggeriet blive anvendt kvalitetsmaterialer.

Ejendommen består af en base i tre etager. Ovenpå et delareal af denne bygges et højhus på yderligere 26 etager. For lejere på eksempelvis 1. sal vil der derfor reelt være tale om en placering på 4. sal.

Højhuset bliver cirkelformet, og vil i sit arkitektoniske udtryk være en unik dansk ejendom.
Ejendommen nyopføres i samråd med lejer, hvorfor der endnu ikke er truffet endelig afgørelse for så vidt angår ruminddeling, aptering, materialevalg m.v.

Lejer overtager et færdigbygget og indflytningsklart lejemål med mulighed for individuel indretning.

Der vil blive etableret parkeringskælder i fire plan á 5.000 m2, med plads til i alt ca. 1.000 p-pladser. Parkering vil for ejendommens brugere være vederlagsfri.

Her er virkelig tale om en meget sjælden udbudt kombination af et eksklusivt byggeri og en beliggenhed med en uovertruffen eksponeringsværdi – med visuelt udsyn over Aarhusbugten og motorvej E45.

  • 32.500 m2 kontorer fordelt på 26 etager
  • Markant og unikt varetegn – udsigt over Aarhusbugten
  • Kan opdeles i enheder fra 1.250 m2 (selvstændig etage)
  • Let tilkørsel til såvel motorvej som indfaldsveje til Aarhus
  • 800 p-pladser i p-kælder
  • Årlig leje: fra kr. 950,- pr. m2

– Se sag nr. 25921 på www.colliers.dk

Niels Albertsen, der står bag Sky Tower projektet, er også blevet interviewet til Stiftstidende. Det eneste væsentlige i artiklen er sådan set hans kommentarer, så jeg vil nøjes med at citere dem.

Om udsigten og hoteldelen:

»En af dem, vi forhandler med, ønsker at drive hotel. Og vi har drøftet at placere en restaurant på toppen af højhuset. Udsigten vil blive temmelig enestående, for selv om huset ligger lavt, så er en højde på 115 meter nok til at sikre det frie udsyn hele vejen rundt,« siger Niels Albertsen, der mener, at det er aldeles oplagt med et hotel i Skejby.

»Områdets erhvervsliv hungrer efter et hotel. Og med Djursland-motorvejen og forbindelsen til E 45 forventer jeg, at endnu flere erhvervsvirksomheder slår sig ned her. Det er helt sikkert et sted med et udækket behov for et hotel,« siger Niels Albertsen.

Artiklen:

Vejen banet for 115 meter højt hus i Skejby af Århus Stiftstidende

Sky Tower på 115 m i Skejby blev i går godkendt af byrådet. Det har fået JP Århus til at interviewe bagmanden i projektet Niels Albertsen, der bor i Lystrup. Han taler bl.a. om byggestart sidst på året eller afhængig af vejret til foråret og arbejder på at få en udsigstrestaurant øverst i det 30 etager høje hus. Her er et uddrag:

Vækstområde Skejby
Trods finanskrisen er det ifølge Niels Albertsen muligt at finde interesserede lejere.Det skyldes ikke mindst placeringen i Skejby, hvor også virksomheder som Vestas har bygget nyt.

»Skejby er det sted i Århus, hvor der er mest vækst lige nu, og hvor flest vidensorienterede virksomheder etablerer sig,« siger Niels Albertsen, der tilføjer, at lejepriserne i Skejby er lavere end på de bynære havnerealer, hvor der også er grøde i markedet.

Højhuset skal bygges tæt på Ikea-rundkørslen på en 15.000 kvm stor grund, som Citröen-forhandler Poul Rasmussen Bilcenter tidligere brugte til parkering og udstilling, og som nu er solgt til N.A. Skejby. Der kan i alt opføres 48.000 etagekvadratmeter.

Under den offentlige høring kom der flere indsigelser, herunder et forslag om at etablere en vejadgang fra Randersvej, hvilket er blevet indarbejdet i lokalplanen.

I et delvist nedgravet kælderanlæg skal der etableres minimum 960 parkeringspladser.

Århus kan få udsigtsrestaurant af JP Århus