Kilde: shl

Nykredit indviede i 2011 deres nytilbygning Krystallen på havnefronten i København ved siden af deres domicil fra 2001. Schmidt hammer lassen har tegnet begge, og har nu også vundet prisen Emirates Glass LEAF i kategorien “Bedste Strukturelle Design 2011” for Krystallen.

Link:

shl nyhedsbrev

schmidt hammer lassen architects etablerer sig for alvor på det asiatiske og kinesiske marked. De skriver:

På tærsklen til deres 25 års jubilæum udvider schmidt hammer lassen architects deres aktiviteter i Asien ved at etablere et selvstændigt kontor i Shanghai, Kina.

”Efter et årti med succes styrker vi vores tilstedeværelse i Asien ved at åbne dette nye kontor,” forklarer Bente Damgaard, CEO hos schmidt hammer lassen architects. Hun tilføjer: ”Vi oplever en stigende efterspørgsel efter højprofileret design og bæredygtig arkitektur, og vi ser frem til at øge vores personlige relationer og den kulturelle udveksling.”

schmidt hammer lassen architects har allerede mere end 10 færdigbyggede projekter i Kina, i et spænd fra kulturelle bygninger over boligbyggeri til store bæredygtige masterplaner.

”Hos schmidt hammer lassen architects har vi en ambition om at skabe bæredygtig arkitektur i verdensklasse, og vi er begejstrede for, at nye og eksisterende samarbejdspartnere deler denne ambition,” udtaler associeret partner Chris Hardie, som er en del af Shanghai kontoret.

Den officielle åbning af kontoret fandt sted mandag den 5. september 2011. Begivenheden blev fejret ved en uformel sammenkomst med en mini-udstilling af schmidt hammer lassen architects’ tidligere, nuværende og fremtidige arbejder.

Den danske generalkonsul i Shanghai, Susanne Hyldelund, bød gæsterne velkommen sammen med stiftende partner Bjarne Hammer og CEO Bente Damgaard.

Link:

schmidt hammer lassen architects

Den internationale arkitektkonkurrence om et nyt hovedsæde i München for det tyske industrikonglomerat Siemens blev i juni vundet af danske eller rettere københavnske Henning Larsen Architects. Af den grund var det ikke en nyhed her på bloggen men ikke desto mindre en meget flot sejr for en dansk tegnestue. Tolv firmaer var inviteret til at udarbejde konkurrenceforslag, og ud over Henning Larsen Architects blev aarhusianske schmidt hammer lassen architects inviteret.

schmidt hammer lassen har uploadet en projektside med visualiseringer af deres konkurrenceforslag. Det er flot og professionelt, men Henning Larsen er en fortjent vinder i den indbyrdes konkurrence.

Links:

schmidt hammer lassen architects’ side om Siemens HQ

Henning Larsen Architects’ side om Siemens HQ

Så fik jeg besøgt – to gange – Olafur Eliassons kunstinstallation “Your Rainbow Panorama” på toppen af ARoS. Det har været en blandet oplevelse for mig.

De 1,3 mio. kroner som Herman Sallings Fond donerede til inddragelsen af hele ARoS’ tag som tagterrasse har været ualmindeligt godt givet ud. Det er ikke blot en smuk tagterrasse med kvalitetstræ som belægning, men udsigten over Aarhus og bugten er virkelig fantastisk. Jeg var meget skeptisk, da direktøren Jens Erik Sørensen udtalte, at tagterrassen ville blive byens nye opholdssted, men det er bestemt ikke urealistisk.

Det næste er jo så de 60 mio. kroner, noget farvet glas har kostet. Problemet med værket er dets banalitet. At producere et sæt solbriller i samme farvenuancer, som man kunne skifte imellem, ville skabe det samme resultat (Og faktisk et endnu bedre resultat, da man i så fald kunne vælge alle farver til alle motiver) og spørgsmålet er så, hvor stor en berettigelse værket har for slet ikke at tale om genialitet. Måske ville den samtidige opførelse af “The Sphere” have gjort en afgørende forskel i, hvordan værket bliver opfattet og måske netop bidraget med mere, end den endimensionelle oplevelse Your Rainbow Panorama er. Forhåbentlig finder ARoS den nødvendige finansiering inden for en kort årrække og i hvert fald inden 2017.

Som arkitektonisk forlængelse af schmidt hammer lassens kunstbygning fra 2004 fungerer kunstinstallationen til gengæld i pragtfuldt samspil. At betragte bygningen med kunstinstallationen på afstand og særligt med publikum i kunstinstallationen er et fantastisk syn. Som arkitektur er Your Rainbow Panorama derfor meget vellykket, men som oplevelse halter den og har ikke levet op til mine forventninger.

Dette er hverken en anmeldelse eller en fuld redegørelse for mine tanker om Your Rainbow Panorama. Det skal opfattes som nogle overordnede personlige kommentarer og iagttagelser, og er bevidst holdt overordnet, da værket opleves individuelt. Det er også lige så meget fra min side et oplæg til debat.

Jeg bringer her de billeder, jeg tog under mit første besøg. Jeg må så også nævne, at Your Rainbow Panorama er en omgang byggesjusk, men jeg har valgt ikke at bringe de billeder, da der fra museets side er blevet annonceret, at manglerne vil blive udbedret. Bare en skam man ikke valgte at give byggeriet ekstra tid til at færdiggøre kunstværket, inden der blev åbnet for publikum, da turister formentlig ikke har den samme overbærenhed med kunstværkets tilstand, som aarhusianere måske har.

LÆS MERE

Kilde: C. F. Møller

– C. F. Møller har færdiggjort restaureringen af Oslo Universitets 100 år gamle aula i samarbejde med Erik Møller Arkitekter.

– Schmidt hammer lassen tegner nyt city center “Borgen” til kulturhovedstadsrivalen Sønderborg. shl, I er tilgivet, da det endnu engang er et fantastisk stykke arkitektur, I tilføjer Danmark. Det skal også nævnes City of Westminster College er nomineret til en New London Awards.

– GPP Arkitekter vinder udvidelse af Enggård Centret i Struer.

– For en oversigt over arkitektfirmaer i Aarhus se siden “Arkitekturklyngen“.

– Kjaer & Richter vinder nyt plejecenter i Kolding. De hyrer også nye medarbejdere!

Flere gode nyheder vedrørende shl-byggeri i Aarhus. På byrådsmødet i onsdags blev nedrivningen af en eksisterende bygning på Grøndalsvej 1 i Viby og byggeriet af schmidt hammer lassens vindende konkurrenceforslag fra 2009 godkendt. Byggestart er derfor lige om hjørnet. Den nye kontorbygning bliver Aarhus Kommunes første nulenergibygning.

Det vindende konsortium fra 2009 rummer landskabsarkitekterne GHB, entreprenøren Pihl og ingeniørerne Grontmij.

Link:

Sag 3

schmidt hammer lassen

Nu rykker det for alvor på Aarhus Docklands også kendt som De Bynære Havnearealer. Med Bestseller, Navitas og Pier 4-byggerierne allerede under konstruktion blev første spadestik til det vigtigste byggeri i byomdannelsen af de indre og nordlige havnearealer taget onsdag. Urban Mediaspace er til en samlet pris på 1,9 mia. kroner det største byggeri i Aarhus Kommunes anlægshistorie.

Multimediehuset skal rumme Hovedbiblioteket, Borgerservice erhverv i tagskiven samt Danmarks største fuldautomatiske parkeringsanlæg med plads til 1.000 biler. Aarhus Kommune beskriver projektet i sin nyhed om første spadestik således:

Ambitionerne er tårnhøje, forberedelserne til byggeriet har været meget omfattende, inspirationen er hentet i hele verden, og der har gennem hele projektet været en unik borger- og brugerinddragelse.

Der er tale om et epokegørende byudviklingsprojekt, som vil forme byens nye havnefront ved udløbet af Aarhus Å. Med projektet dannes et nyt aktivt byrum ved byens kant, hvor det urbane byrum vil skabe liv og mangfoldighed. Her bliver mulighed for fysisk udfoldelse, interaktionsmuligheder og rekreativt ophold i smukke omgivelser.

Det nye Multimediehus, som endnu mangler et rigtigt navn, er tegnet af schimdt hammer lassen architects. Jeg går stadig og forestiller mig, de på et tidspunkt annoncerer, at de flytter tegnestuen sammen med hovedsædefunktionerne ind i erhvervsarealerne i tagskiven på Multimediehuset, men den færdige bygning forventes først færdig i 2014, så det kan de endnu nå. Arkitekterne har en uddybende redegørelse af de arkitektfaglige tanker bag det nye Multimediehus i en nyhed på deres website.

Frilægningen af det sidste åstykke er som bekendt også en del af projektet, og den vil stå færdig i 2014. Den nye havnefront er tegnet af Kristine Jensens Tegnestue, og den forventes sammen med nedrivning af Pier 1 færdig et år senere. Aarhus vil være markant forandret i 2015 med de mange byggeprojekter, der allerede er i gang, snart går i gang eller som offentliggøres for tiden. Den forestilling berettiger dog sit eget indlæg.

På billedet ses fra venstre: Peder Cederfeld, Realdania Byg, Hans Peter Svendler, Realdania, Marc Perera Christensen, Kulturrådmand, Nicolai Wammen og Laura Hay, Teknik- og Miljørådmand. Kilde: www.urbanmediaspace.dk

Byggeriet er finansieret af Aarhus Kommune med 1,2 mia. kroner, af fonden Realdania med 200 mio. kroner til etablering af havnefronten og af Realdania Byg med 500 mio. kroner til etablering af det fuldautomatiske parkeringsanlæg. Bortset fra Moesgård Museum er der ikke et eneste stort kulturbyggeri i Aarhus, der ikke støttes økonomisk af Realdania. Det skal nævnes, at med de 500 mio. kroner får Realdania Byg rettighederne til indtægterne af det fuldautomatiske parkeringsanlæg.

Entrepriserne i Urban Mediaspace er vundet af aarhusianske Aarsleff, NCC og det tyske selskab Lödige, der leverer parkeringsanlægget.

Tillykke Aarhus!

Artikler:

– Byggeriet af Urban Mediaspace sat i gang af Aarhus Kommune

Nu går byggeriet af Multimediehuset i gang af JP Aarhus

Første spadestik på Multimediehuset af schmidt hammer lassen

Så er byggeriet sat i gang af www.urbanmediaspace.dk

Links:

Urban Mediaspace

Aarhus Kommune

Realdania

Realdania Byg

schmidt hammer lassen architects

Kristine Jensens Tegnestue

Royal Institute of British Architects har honoreret schmidt hammer lassen med en RIBA Award for deres uddannelsesbygning City of Westminster College i London. Det er arkitektvirksomhedens første RIBA men forhåbentlig og sikkert ikke sidste. Jeg ægrer mig stadig over, deres konkurrenceforslag til uddannelsesbygningen Navitas her i Aarhus ikke vandt. Jeg tror, jeg bliver nødt til at omdøbe projektet “Asbjørns Ærgrelse”.

C. F. Møller var også nomineret til en RIBA for deres udvidelse af Natural History Museum i London men vandt altså ikke. Med eller uden pris er bygningen dog et af C. F. Møllers moderne hovedværker.

Link:

schmidt hammer lassen architects

Schmidt hammer lassen architects udsendte i dag nedenstående pressemeddelelse, der offentliggør udnævnelsen af Kristian Ahlmark, leder af afdelingen i København, som ny partner i shl. Tre nye associerede partnere udnævnes samtidig:

Ny partner, associerede partnere og R&D ansvarlig hos schmidt hammer lassen architects

schmidt hammer lassen architects har foretaget fire udnævnelser for at styrke nogle af arkitektvirksomhedens vigtigste strategiske områder. Arkitektvirksomhedens ambition er at skabe enestående arkitektur, hvor social ansvarlighed og holistisk bæredygtighed er en integreret del af alle projekter, samtidig med at der hele tiden er fokus på sanselighed. For at styrke denne ambition er en ny partner, to associerede partnere og en R&D ansvarlig blevet udnævnt.

Kristian Ahlmark er blevet udnævnt til partner hos schmidt hammer lassen architects. Han har været en del af kontoret i København siden det blev etableret i 2001 og har bevist sit arkitektoniske talent i en lang række markante projekter. I 2006 blev han associeret partner, og han har været primus motor på mange danske og internationale projekter. Kristian Ahlmark vil fortsætte med at arbejde internationalt og han vil derudover, som leder af kontoret i København, være ansvarlig for at udvide og udvikle schmidt hammer lassen architects’ aktiviteter i Københavns- og Øresunds-området.

Chris Hardie er blevet udnævnt til associeret partner og leder af kontoret i Asien. Han kom til schmidt hammer lassen architects’ kontor i London i 2008 og har siden været involveret i og ansvarlig for en række markante projekter. Siden november 2010 har Chris Hardie været ansvarlig for arkitektvirksomhedens aktiviteter i Kina og Asien, og han vil fortsætte med at øge aktiviteterne i Asien og udvide kontoret i Shanghai.

Rasmus Kierkegaard er blevet udnævnt til associeret partner. Han har været del af schmidt hammer lassen architects siden 2003 og har været involveret i mange af de største danske og internationale konkurrencer, arkitektvirksomheden har deltaget i. Han er leder af konceptudviklingsafdelingen og medvirker med sin baggrund og store erfaring til at implementere innovative arkitektoniske løsninger i de konkurrencer, som arkitektvirksomheden deltager i.

Torsten Sack-Nielsen er blevet udnævnt R&D ansvarlig og kommer dermed til at stå for Research & Development-afdelingen hos schmidt hammer lassen architects. Han kom til tegnestuen i 2006 og blev i 2008 udnævnt til ansvarlig for bæredygtighed. Med sin omfattende viden om bæredygtige og intelligente materialer vil Torsten Sack-Nielsen fortsætte med at sikre, at den allernyeste internationale viden er en integreret del af schmidt hammer lassen architects’ projekter.

“Udnævnelserne understreger, at schmidt hammer lassen architects er en arkitektvirksomhed i konstant udvikling, og vi er stolte af at udvide ledelsesstaben med disse fire talentfulde arkitekter,” siger CEO Bente Damgaard.

schmidt hammer lassen architects inviterer samarbejdspartnere, forretningsforbindelser og venner til en reception torsdag den 28. april 2011 fra kl. 15.00 til 18.00 på vores kontor i København, Flæsketorvet 68, København V, til at fejre disse udnævnelser.

Fakta:
De nyudnævnte medlemmer af ledelsesteamet er:

Partner, Kristian Ahlmark, Head of Copenhagen Office
Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Kunstakademiets Arkitektskole i København i 2001. Senest har Kristian Ahlmark været involveret i de vindende konkurrenceforslag til det nye Koncert, Kongres og Hotel i Malmö og konference- og hotelprojektet Saltkrystallerne i Helsingborg.

Associeret partner, Chris Hardie, Head of Asia Office
Uddannet fra Scott Sutherland School of Architecture, Aberdeen, Scotland in 2001. Senest har Chris Hardie været involveret i Halifax Hovedbibliotek og Highlands Branch Biblioteket i Edmonton, hvilke er medvirkende til at schmidt hammer lassen architects nu også arbejder i Canada.

Associeret partner, Rasmus Kierkegaard, Head of Concept Development
Uddannet fra Arkitektskolen Aarhus i 1999.
Senest har Rasmus Kierkegaard været leder af konkurrenceforslagene til Urban Media Space i Aarhus og Schwabinger Tor Hotel-projektet i München i Tyskland.

Research & Development Responsible, Torsten Sack-Nielsen Uddannet fra Delft University of Technology i Holland i 2003.
Senest har Torsten Sack-Nielsen arbejdet med kontorbygningen Krystallen, som netop er blevet indviet i København, og 0-energi-kontorbygningen Grøndalsvej i Aarhus.

Eva Harlou besøger sit andet hjem i Aarhus i det syvende og næstsidste afsnit af Arkitektens Hjem. Arkitektparret Mette og Martin Wienberg har fået besøg i deres ombyggede træhus døbt “Villa Wienberg”, der både har fået omtale i diverse designmagasiner og vundet Aarhus Kommunes Arkitekturpris i 2008.

Afsnittet præsenterer deres træhus i Højbjerg, som de selv har tegnet. Det er et sjovt sammenfald, at Chris Thurlbourne, hvis hjem blev vist i fjerde afsnit, også ligger i Højbjerg, er opført i træ, og er tegnet af ham selv. Nødvendigvis er det ikke et sjovt sammenfald alene på den baggrund, men det er en underlig disponering at udvælge to huse til programserien, der har så mange fællestræk, omend stilarten selvfølgelig er forskellig.

Et andet træk er, at man som seer ikke bliver præsenteret for alle husets rum, hvilket er en prioritering næsten alle afsnit lider under. Til gengæld præsenteres man for den betydningsfulde aarhusianske tegnestue Friis & Moltkes arkitektur og arv, da Martin Wienberg er partner i tegnestuen. Det er dog ikke ham men konen Mette Wienberg, der guider Eva Harlou rundt i deres hjem. Mette har i mange år været ansat hos schmidt hammer lassen, men har nu startet selvstændig tegnestue under navnet Wienberg Architects.

Friis & Moltke fremviser en række billeder af Villa Wienberg på deres website så følg linket herunder, hvis du har fået smag på mere.

TV:

Arkitektens Hjem: Mette og Martin Wienberg (7:8)

Link:

Friis & Moltke