Kilde: CEBRA

CEBRA vinder i samarbejde med Wilkinson Eyre Architects, Orbicon, Die Asta og Kollision konkurrencen om Fremtidens Experimentarium i Hellerup.

Link:
CEBRA

P-huset i Randers. Kilde: aarhus arkitekterne
P-huset i Aalborg. Kilde: aarhus arkitekterne

aarhus arkitekterne tegner parkeringshuse i Randers og Aalborg.

Pressemeddelelser:
aarhus arkitekterne tegner nyt p-hus i Randers
aarhus arkitekterne tegner p-hus i Aalborg

Udvidelse og ombygning af Esbjerg Psykiatri. Kilde: Arkitema
Forslag til OUH. Kilde: Arkitema

Arkitema vinder udvidelse og ombygning af Esbjerg Psykiatri og får 2. plads for deres konkurrenceforslag til nyt Odense Universitetshospital og sundhedsvidenskabeligt fakultet ved Syddansk Universitet.

Pressemeddelelser:
Arkitema vinder 1. præmie i konkurrencen om Esbjerg Psykiatri
CuraVita teamet får 2. plads i konkurrencen om nyt OUH og SUND

Kilde. Sahl Arkitekter

Sahl Arkitekter får 2. plads for deres konkurrenceforslag til plejecenter i Struer, som bekendt blev vundet af et andet aarhusianske arkitektfirma, GPP Arkitekter.

Link:
Sahl Arkitekter

Kilde: Pluskontoret

Pluskontoret vinder udvidelse og ombygning af Grønhøjskolen i Høje Taastrup.

Link:
Pluskontoret

Kilde: Friis & Moltke

Friis & Moltke vinder rådgivningsopgaverne knyttet til byggeriet af dialysen på Hvidovre Hospital.

Nyhed:
Dialysen på Hvidovre Hospital af Friis & Moltke

Tegnestuen CEBRA lo-fi filmer deres byggerier på Aarhus Docklands/De Bynære Havnearealer. Jeg har indlejret videoerne herunder, hvor det bl.a. kan ses, at Marina House som den første bygning skyder i vejret, og har nu elementer til 4 ud af 8 etager monteret.

LÆS MERE

Arkitema vinder ny skole i Frederikshavn og nyt kontorhus til Udbetaling Danmark i Haderslev.

Den ny skole i Frederikshavn. Kilde Arkitema
Udbetaling Danmark på Haderslev Havn. Kilde: Haderslev Kommune

Artikler:

Arkitema vinder konkurrencen om Frederikshavn Ny Byskole af Arkitema

Arkitema og MT Højgaard bag kontorhus i Haderslev af Building Supply

CEBRA vinder Udbetaling Danmark i Holstebro.

Kilde: CEBRA

Artikel:

CEBRA vinder UDK af CEBRA

KRADS tegner ny Ford-forhandler i Herning.

Kilde: Hernings Huse

Artikel:

4.000 kvm stort bilhus på vej i Herning af Building Supply

Jeg har fået tilsendt 11 billeder af CEBRA, arkitekterne bag Elbek & Vejrups nye hovedsæde i Skejby. Billederne er af meget bedre kvalitet end dem, jeg viste for nogle uger siden, hvorfor jeg stærkt kan anbefale at trykke “Læs mere…” (Burde være “Se mere”). Se også billeder af bygningens interiør, hvor et stort, florabeklædt atrium giver lys og rum til et dynamisk arbejdsmiljø.
Billedernes fotograf er Vivian Leisner. [BEMÆRKNING: Billederne er ikke længere tilgængelige.]
Link:
CEBRA

It-virksomheden Elbek & Vejrup vækster i disse år gennem opkøb og fusioner. Beslutningen om at opføre et nyt hovedsæde er dermed nærliggende, da de får nogle attraktive rammer, de kan vise frem til deres kunder men ikke mindst også for medarbejderne i det daglige.

CEBRA har tegnet bygningen, der markerer deres første opførte bygning i Skejby, da de også indgav konkurrenceforslag til hovedsædet for NRGI, som schmidt hammer lassen vandt. Det synes jeg, de er sluppet heldigt fra, omend bygningen står en smule alene. På CEBRAs website fremgår det dog, at en tvillingebygning er planlagt, når Elbek & Vejrup får behov for yderligere kvadratmeter.

Den 28. marts flyttede Elbek & Vejrup så ind i det nye hovedsæde.

Links:

Elbek & Vejrup

CEBRA

I dag bliver grundstenen til et af ungdomsbolighøjhusene på Aarhus Docklands lagt af kommunen og bygherren Teknisk Kollegium II. Det 12 etager og 41 m høje kollegium er tegnet af CEBRA, der også er en af arkitekterne bag et andet projekt på Aarhus Docklands nemlig Isbjerget. Grunden blev solgt til Sjælsø i november, og de udfører også hovedentreprisen på byggeriet, der vil tilføre 6.335 kvm ungdomsboliger fordelt på 159 lejligheder. Det kommende højhus bliver lavenergiklasse 2015 (Hvad der med modifikationer før hed lavenergiklasse 1) og forventes færdig august 2012 til en byggepris på 135 mio. kr.

Ejerne af Teknisk Kollegium II er Ingeniørhøjskolen og Maskinmesterskolen, der i 2011 også går i gang med at bygge videns- og uddannelsescentret for energi og teknik Navitas ved porten til Aarhus Docklands. Det er i dette lys ønsket om at opføre ungdomsboliger på Aarhus Docklands skal ses.

På øverste etage indrettes fællesrum, så udsigten bliver tilgængelig for alle beboere. CEBRA har ønsket at give højhuset en visuel identitet med “flere højhuse i højhuset”, så der opnås en såkaldt skylineeffekt, og i midten af højhuset vil et atrium gennemskære de 12 etager.

Jeg har skrevet det før, men udviklingen på Aarhus Docklands er nu for alvor gået i gang efter den økonomiske krise. Det er formentlig et spørgsmål om få måneder før SHiP og Z-huset går i gang.

Pressemeddelelse:

Sjælsø opfører 159 kollegieboliger på Århus Havn af Sjælsø

Artikler:

Studerende skal bo i første parket til vandet af Ingeniørhøjskolen i Århus
Første sten til nyt kollegium lægges i dag af Århus Stiftstidende
Sjælsø skal bygge højhus på havnen i Århus af Building Supply
Studerende får udsigt stillet i udsigt af JP Århus

Links:

Navitas
Sjælsø
CEBRA
Niras

Der blev taget spadestik på det kommende produktionscenter for billedkunst, scenekunst og litteratur kaldet Godsbanen torsdag d. 25. november.

Artikel:

Det første spadestik tages på Godsbanen af Århus Kommune

En ligeledes varmende nyhed i dette snevejr er nyheden om, at første spadestik på Isbjerget tages d. 1. december. Nu afventer jeg blot Bestseller-byggeriet i december/januar for dermed at lægge et besøg forbi De Bynære Havnearealer for at fotografere udviklingen.

Et nyt website for Isbjerget er kommet online: http://isbjerget.com/

Artikel:

Første spadestik på Isbjerget af Sekretariatet for De Bynære Havnearealer

oktober1

Isbjerget + PensionDanmark = byggeri til december [update]

Udgivet af Asbjørn Skødt i Aarhus Ø med Kommentarer lukket til Isbjerget + PensionDanmark = byggeri til december [update]

Den officielle meldelelse fra kommunen at Isbjerget nu er overtaget af PensionDanmark, og at Jørn Tækker dermed er fri for sine forpligtelser:

PensionDanmark overtager Isbjerget-grunden og –projektet til opførelse på den nye bydel på havnefronten i Århus. Det er planen at gå i jorden allerede i år, så de godt 200 lejligheder står klar til indflytning hurtigst muligt. Borgmester Nicolai Wammen siger:

“Det er et utrolig positivt signal for den nye bydel på havnen, at byggeriet nu går i gang. Det understøtter Århus som en by i fortsat vækst. Det har været et langt, sejt træk at holde Isbjerget-projektet flydende gennem finanskrisen. At det nu er lykkedes er en fantastisk god nyhed for byen.”

Rådmand for Teknik og Miljø Laura Hay tilføjer:

“Det er en stor gevinst for byen, at PensionDanmark investerer i Århus. Flere af byggerierne på havnefronten står på spring for at komme i gang. Det skaber uvurderlige arbejdspladser for bl.a. vores byggeindustri. Samtidig får vi med et pensionskassebyggeri en ny, attraktiv boligform på De Bynære Havnearealer.”

Også PensionDanmark udtrykker glæde over at blive en del af det århusianske boligmarked og en vigtig brik for De Bynære Havnearealer. Adm. direktør for PensionDanmark Torben Möger Pedersen siger:

“Vi anser Isbjerget-projektet for at være en rigtig god investering, som samtidig giver vores medlemmer og andre adgang til attraktive boliger. Beboerne kommer til at bo i spændende lejligheder på én af Århus’ absolut bedste placeringer, og vi glæder os meget til snart at gå i gang med byggeriet.”

Aftalerne blev underskrevet torsdag den 30. september 2010, og overdragelsen blev præsenteret på et pressemøde i dag, fredag den 1. oktober 2010 i Århus.  Isbjerget-projektet er tegnet i et internationalt samarbejde mellem de danske tegnestuer cebra og JDS Architects samt hollandske SeARCH og franske Louis Paillard. Byggeriet rummer godt 200 lejligheder og bliver placeret på den såkaldte Ø2 på spidsen af Nordhavnen.

Pressemeddelelse:

PensionDanmark opfører Isbjerget af Århus Kommune

[update d. 3/1-2010 kl. 23.45] Den officielle meddelelse fra PensionDanmark at NCC er valgt som entreprenør, og byggestart vil ske til december:

Høj kvalitet og god beliggenhed er centralt for PensionDanmarks portefølje af erhvervs- og boligejendomme. Det lever den nye investering i Århus i høj grad op til.

”Det er et enestående byggeri, som vil give mange familier nye, gode boligforhold i det centrale Århus. Det er en væsentlig udbygning af vores investeringer i ejendomme, som skal sikre medlemmerne et godt og sikkert afkast”, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark. Investeringen er på i alt ca. 0,5 mia. kr. PensionDanmark har tidligere opført i alt ca. 400 boliger i Ørestaden, Lyngby, Frederiksberg og Ballerup. Partnerskabet mellem Århus Kommune som grundsælger og PensionDanmark som køber og bygherre af Isbjerget er central for opbygningen af en ny levende bydel på de havnearealer, der støder direkte op mod centrum af Århus.

”Det er en stor gevinst for byen, at PensionDanmark investerer i Århus. Flere af byggerierne på havnefronten står på spring for at komme i gang. Det skaber uvurderlige arbejdspladser for bl.a. vores byggeindustri. Samtidig får vi med et pensionskassebyggeri en ny, attraktiv boligform på De Bynære Havnearealer”, siger borgmester Nicolai Wammen, Århus Kommune.

Boliger for alle

Isbjerget får lejligheder på mellem ca. 50 og 200 m2. Boligprojektet er tegnet af de danske tegnestuer CEBRA og JDS Architects samt hollandske SeARCH og fran-ske Louis Paillard. Bebyggelsen vil fremstå som flydende isbjerge med hvide facader – og have havudsigt fra mange af lejlighederne. NCC Construction Danmark A/S er totalentreprenør på det samlede byggeri på ca. 30.000 m2. Byggestart er planlagt til december 2010 med forventet afslutning i marts 2013. Med den nye investering har PensionDanmark investeret i alt ca. 6 mia. kr. i danske ejendomme – svarende til godt 6 pct. af medlemmernes opsparing.

Pressemeddelelse:

PensionDanmark bygger 210 boliger på havnefronten i Århus af PensionDanmark

Så lykkedes det langt om længe for Tækker Group at overhænde Isbjerget-projektet på De Bynære Havnearealer til anden part. Helt formelt skal byrådet godkende overhændelsen af projektet til PensionDanmark på byrådsmødet i dag, men det burde netop kun være en formalitet. Kommunen kan derfor nu indkassere pengene for salget af grunden, som dog vil være mindre end de oprindelig 118,8 mio. kr., da der bl.a. er givet afslag på 10 mio. kr af prisen. Ligeledes er projektet ændret fra ejerlejligheder til lejelejligheder.

PensionDanmark planlægger at påbegynde byggeriet, så snart de nødvendige tilladelser fra kommunen foreligger.

Artikel:

Aftale om stort byggeprojekt i Århus af JP Århus