Kilde: C. F. Møller

C. F. Møller har vundet arkitektkonkurrencen om arbejdstøjproducenten MASCOTs nye domicil, der skal opføres på den nordøstlige grund ved krydset mellem Hovedvej 13 og Herningmotorvejen i det midtjyske. Konkurrencen blev vundet foran arkitektfirmaer som Henning Larsen Architects, 3XN og Årstiderne Arkitekter, og markerer for C. F. Møller endnu en sejr i tekstilbranchen, hvor de bl.a. tidligere har tegnet faciliteter til Egetæpper og Bestseller.

MASCOTs nye domicil kommer til at rumme 10.000 kvm administration og 20.000 kvm højlager og logistikcenter. Byggestart sker 1. kvartal 2012, og byggeriet forventes færdig sommer 2013.

Links:

C. F. Møller

MASCOT

I samarbejde med det amerikanske arkitektfirma HDR Architects har C. F. Møller vundet konkurrencen om en ombygning og udvidelse af hospitalet The Humber River Regional Hospital i den nordvestlige del af Toronto, Canada.

Link:

C. F. Møller

C. F. Møllers svenske afdeling Berg Arkitektkontor har samtidig vundet projektet Skipark 360, hvor der planlægges opført en skibakke og et skiskydningsanlæg ved Bålstad, Stockholm. Projektet har en samlet værdi af 800 mio. kroner.

Artikel:

C. F. Møller skal tegne skibakke til 800 millioner kr. af magasinet ejendom

Jep, det er sandt. “Langt om længe” er en underdrivelse i denne sammenhæng. Byrådet vedtog på byrådsmødet d. 10. august lokalplanen samt tillæg nr. 10 til kommuneplanen for grunden, hvor Dansk Erhvervsprojekt planlægger at opføre en klynge af otte højhuse i varierende højder og etageantal. Højhusene er tegnet af Arkitektfirmaet C. F. Møller og skal rumme erhverv samt konferencehotel.

Højhusene ved Viborgvej har været sagsbehandlet af kommunen siden 2008, men hovedårsagen til den lange sagsbehandlingstid tilfalder dog bygherren Dansk Erhvervsprojekt, som under finanskrisen, har sat projektet i bero.

Hvorvidt Dansk Erhvervsprojekt har lejeaftaler underskrevet er ikke offentligt kendt, hvorfor kæmpeprojektet rummer en vis usikkerhed. Højhusene planlægges opført i tre etaper.

Dokumenter:

Lokalplan 885

Kommuneplantillæg 10

Links:

Sagsbehandlingen af lokalplan 885

Dansk Erhvervsprojekt

Tidligere indlæg:

Højhusene ved Viborgvej godkendes i Byrådets 1. behandling, 13. januar 2011

Højhusene ved Viborgvej ændres i lokalplanforslag, 20. december 2010

Nye visualisringer af højhusene ved Viborgvej, 8. november 2010

Susanne T. Nielsen, ny koncerndirektør. Kilde: C. F. Møller

Læs pressemeddelelsen herunder.

LÆS MERE

Kilde: C. F. Møller

– C. F. Møller har færdiggjort restaureringen af Oslo Universitets 100 år gamle aula i samarbejde med Erik Møller Arkitekter.

– Schmidt hammer lassen tegner nyt city center “Borgen” til kulturhovedstadsrivalen Sønderborg. shl, I er tilgivet, da det endnu engang er et fantastisk stykke arkitektur, I tilføjer Danmark. Det skal også nævnes City of Westminster College er nomineret til en New London Awards.

– GPP Arkitekter vinder udvidelse af Enggård Centret i Struer.

– For en oversigt over arkitektfirmaer i Aarhus se siden “Arkitekturklyngen“.

– Kjaer & Richter vinder nyt plejecenter i Kolding. De hyrer også nye medarbejdere!

Byggeriet af Ingeniørhøjskolens lokaler til uddannelser inden for elektronik, IT og sundhedsteknologi er i fuld gang på Katrinebjerg, men endnu har ordentlige visualiseringer af bygningen ikke været offentliggjort. Arkitekterne bag, C. F. Møller, viser dog nu projektet i deres portefølje med to tilhørende visualiseringer:

Vi venter stadig på en projektside om Bestseller! 🙂

Link:

C. F. Møller

Ejendomsselskabet Bricks har fået nyt website, så man ikke længere mødes med klubmusik ved hvert besøg, men det er dog ikke det eneste gode. I samarbejde med C. F. Møller arbejder de i øjeblikket med projektudvikling af ejendommen for DSBs sidste værkstedsfaciliteter i Værkmestergade, som Bricks købte sidste år. En visualisering fra dette arbejde kan nu ses på deres nye website.

Link:

Bricks

Kilde: C. F. Møller

Jeg havde ikke turdet håbe på det, men det skete alligevel. En stor sejr for C. F. Møller, der i de seneste år har styrket sin position inden for hospitaler og sundhedsvidenskabelige forskningscentre. Der kan i flæng nævnes udbygning af Panum, DNU, Akershus Universitetssygehus og Dansk NeuroforskningsCenter.

Det er C. F. Møllers svenske afdeling Berg Arkitektkontor, som har hevet sejren hjem i samarbejde med Rambøll, NNE Pharmaplan og Brandskyddslaget. Pressemeddelelsen af i dag:

Arkitektfirmaet C. F. Møller | Berg Arkitektkontor har vundet konkurrencen om nyt, topmoderne, 70.000 m2 forskningscentrum til Karolinska Institutet i Stockholm, der er et af verdens førende medicinske universiteter. Karolinska Institutet er bl.a. kendt for at udpege modtagerne af Nobel-prisen i medicin eller fysiologi.

Det nye laboratoriebygggeri, kaldet Biomedicum, skal være kraftcenter for forskningen ved Karolinska Institutet i Stockholm, der står for ca. 40 pct. af den medicinske forskning i Sverige og er kendt for siden 1901 at udpege modtagerne af Nobel-prisen i medicin eller fysiologi.
Arkitektfirmaet C. F. Møller | Berg Arkitektkontor har eksisteret siden 2007, hvor Arkitektfirmaet C. F. Møller overtog det svenske Berg Arkitektkontor med base i Stockholm.

Dobbelt så stort som Panum-projektet i København
Med sine 70.000 m2 bliver Biomedicum et af Europas største medicinske forskningscentre og Sveriges til dato største laboratoriebyggeri. Projektet er præcis dobbelt så stort som den 35.000 m2 udvidelse og ombygning af Panum-komplekset ved København Universitet med nye laboratoriefaciliteter, som Arkitektfirmaet C.F. Møller vandt konkurrencen om sidste år med et markant, skulpturelt 16 etagers forskertårn i hjertet af København. Arkitektfirmaet C. F. Møller kunne desuden for nylig indvie et lignende projekt i Norge: et 23.000 m2 stort laboratoriebyggeri i ni etager ved Haukeland Universitetssygehus, Bergen.

Arkitekt og partner i Arkitektfirmaet C. F. Møller Mads Mandrup siger om sejren:
”Vi er meget stolte af sejren – og ikke mindst af at vi på den måde har formået at lande tre af de mest højprofilerede laboratoriebyggerier til medicinsk forskning i Norden inden for en kort periode. Det bekræfter firmaets position blandt toppen inden for forsknings-, sundheds- og uddannelsesbyggeri i Skandinavien.”

”Det er et resultat af vores satsning på det nordiske marked, hvor vi har valgt at være rodfæstet lokalt – med afdelinger i Danmark, Norge og Sverige – for efterfølgende at vækste gennem en solid viden- og ressourceudveksling mellem vores respektive kontorer,” fastslår han. Arkitektfirmaet C. F. Møller har desuden kontor i London.

Stockholm som en af de førende regioner for biovidenskab i verden
Målet med Biomedicum-projektet i Stockholm er at bidrage til udviklingen af den svenske hovedstad som en af de førende regioner for biovidenskab i verden
Tidligere har Karolinska Institutets forskningsmiljøer ligget spredt rundt på campus – et grønt park-område med røde teglbygninger, de første opført i 1930’erne. Det minder i strukturen om Aarhus Universitet – et af Arkitektfirmaet C. F. Møllers hovedværker. Med Biomedicum får Karolinska Institutet ét samlende forskningsmiljø med ultrafleksible laboratorie- og kontorfaciliteter – et energieffektivt og bæredygtigt byggeri, som definerer nye kreative miljøer til fremtidens forskere. Bygningen bliver desuden nabo til det planlagte, nye universitetssygehus Nya Karolinska Solna (NKS).

Nybyggeriet er ikke blot tænkt som et hus i campus-parken, men skal også rumme parken i huset. Med et glasoverdækket, grønt atrium fortsætter campus-områdets uderum ind gennem bygningen og forstærker det grønne campus-områdes sociale kvaliteter – til gavn for videndeling og tværfaglighed.

Fire hold blev sidste år inviteret til at komme med deres bud på det nye forskningscenter – de andre var tre svenske firmaer: Nyréns Arkitektkontor, AIX og Sweco.
Byggeriet forventes at gå i gang i løbet af 2013 og stå færdigt i 2017.

Kilde: C. F. Møller

Aarhus Teater står smuk på Bispetorv og har til september gjort det i 111 år. Den store nationalscene for teater uden for Hovedstadens kulturelle monopoldannelse kan kun beundres i al sin pragt og dekorative vælde. Teatret er tegnet i jugendstil af Hack Kampmann, en af Aarhus’ store arkitekter. Han er arkitekten bag lige så smukke værker som Toldboden og bygningen, der i sin tid blev bygget til Statsbiblioteket, men hvor nu Erhvervsarkivet og Stadsarkivet har til huse. Har jeg nævnt Marselisborg Slot?

Hack Kampmann tegnede dog ikke Scala, der først blev opført i 1950’erne til brug for en kombineret koncert- og biografsal som del af Aarhus Teater. Det gjorde til gengæld en anden af Aarhus’ store arkitekter, C. F. Møller, hvis funktionalistiske tilgang til arkitekturen går igen i Scala. Scenen er siden blevet ombygget og huser nu Aarhus Teaters næststørste scene med plads til 270 publikummer. Det er dog 30 år siden, scenen blev ombygget, og som man kan se på billedet, er stolebetrækket – og sikkert en hel del andet – blevet slidt af de mange års brug.

Det har fået enken efter storkøbmanden Herman Salling til at donere 12,7 mio. kroner til “en gennemgribende men nænsom renovering”, som tegnestuen C. F. Møller skriver på deres website. Det er nemlig C. F. Møller, den oprindelige tegnestue og Aarhus Teaters husarkitekter siden 1971, der skal renovere ikke kun Scala, men også de to mindre scener Studio og Stiklingen og publikumsarealerne i forlængelse af disse. Renoveringen vil ske fra maj 2012 til august 2012.

Købmand Herman Sallings Fond donerede i 2010 også et lignende beløb på 10 mio. kroner til renoveringen af Musikhusets Store Sal.

En lille afsluttende detalje, jeg ikke kan lade være med at skrive om. Aarhus Teater har denne fascinerende oplysning stående på deres website. Blot en skam det vist mest af alt kun er en oplysning og ikke praksis i nogle tilfælde:

Salen blev vendt, så scenen ligger ind mod, og i niveau med, Store Scene så det faktisk ville være muligt at spille for publikum i Scala og på Store Scene samtidig.

I andre C. F. Møller nyheder. Tegnestuen har gjort finansiel status på året 2010, hvor de har haft en stigning i omsætningen fra 232 mio. kroner til 239 mio. kroner. Overskuddet blev på 4 mio. kroner før skat.

Artikel:

Omfattende renovering på Aarhus Teater af C. F. Møller

Årsrapport 2010 af C. F. Møller

Her følger en nyhedsopsamling i kort format, med de nyheder jeg endnu ikke har nået at skrive om eller som simpelthen ikke er betydningsfulde nok til et selvstændigt indlæg. Det er nemmere at gruppere dem her, end at skrive individuelle Twitter-opdateringer.

Aarhus Lufthavn har fået tre erhvervsfolk i bestyrelsen.

Artikel:

Ny bestyrelse i Aarhus Lufthavn af JP Aarhus

Arkitektfirmaet C. F. Møller tegner nyt sundhedshus i Aalborg.

Artikel:

Nyt sundhedshus i Aalborg af C. F. Møller

TV-indslag på TV2 Østjylland om den omfattende renovering af Badeanstalten Spanien tegnet af Arkitema. De forventer at åbne efter sommerferien.

TV-indslag:

Badeanstalt renoveres af TV2 Østjylland

Byrådet skal 1. behandle lokalplanen for Ceres-grunden d. 13. april.

Link:

Lokalplanoversigt

Mols-Linien ønsker at lukke godsfærgeruten mellem Aarhus-Kalundborg, hvilket de to berørte kommuner protesterer imod. Påstanden er, at en lukning vil gøre den øst-vestgående trafik mere sårbar. Det samme argument Kattegatkomitéen benytter.

Artikel:

– Kommuner vil i dialog om lukning af færgerute af Aarhus Kommune