Region Midtjylland afslørede i går vinderen af det nye vestjyske hospital i Gødstrup ved Herning. Det dansk-norske konsortium CuraVita bestående af aarhusianske Arkitema og aart architects samt NSW Arkitekter og Planlæggere, Grontmij, Moe & Brødsgaard og Hospitalitet er valgt som vindere af konkurrencen, der bl.a. havde C. F. Møller og Friis & Moltke som deltagere.

Hospitalsbyggeriet i Gødstrup til 3,15 milliarder kroner skal erstatte hospitalerne i Herning og Holstebro og bliver på ca. 135.000 kvadratmeter. Første spadestik tages sensommer 2012 og indflytning forventes sidst i 2016.

CuraVita-konsortiet er også prækvalificeret til det nye universitetshospital i Aalborg, og de har også tidligere deltaget i konkurrencerne om DNU i Skejby og det nye Odense Universitetshospital, som de begge ikke vandt. Konsortiets vigtigste sejr til dato er dog konkurrencen om et nyt hospital i Østfold, Norge til 5 milliarder kroner, der blev vundet i 2010.

Links:

Det Nye Hospital i Vest

Arkitema

aart architects

Arkitema har ladet sig inspirere af Olafur Eliassons regnbue på toppen af ARoS ved konkurrenceforslaget til 50 nye almene boliger i Borup på Sjælland, som de netop har vundet. Inspirationen giver sig udtryk ved farvespektret, som følger bebyggelsen rundt, og er med til at differentiere de enkelte klynger af huse.

Bygherren er Boligselskabet Sjælland, og sejren er kommet i hus i samarbejde med NCC og Alectia.

Link:

Arkitema

Nyhedskilde: Building Supply

Kilde: C. F. Møller

C. F. Møller har vundet arkitektkonkurrencen om arbejdstøjproducenten MASCOTs nye domicil, der skal opføres på den nordøstlige grund ved krydset mellem Hovedvej 13 og Herningmotorvejen i det midtjyske. Konkurrencen blev vundet foran arkitektfirmaer som Henning Larsen Architects, 3XN og Årstiderne Arkitekter, og markerer for C. F. Møller endnu en sejr i tekstilbranchen, hvor de bl.a. tidligere har tegnet faciliteter til Egetæpper og Bestseller.

MASCOTs nye domicil kommer til at rumme 10.000 kvm administration og 20.000 kvm højlager og logistikcenter. Byggestart sker 1. kvartal 2012, og byggeriet forventes færdig sommer 2013.

Links:

C. F. Møller

MASCOT

Kilde: shl

Nykredit indviede i 2011 deres nytilbygning Krystallen på havnefronten i København ved siden af deres domicil fra 2001. Schmidt hammer lassen har tegnet begge, og har nu også vundet prisen Emirates Glass LEAF i kategorien “Bedste Strukturelle Design 2011” for Krystallen.

Link:

shl nyhedsbrev

I samarbejde med det amerikanske arkitektfirma HDR Architects har C. F. Møller vundet konkurrencen om en ombygning og udvidelse af hospitalet The Humber River Regional Hospital i den nordvestlige del af Toronto, Canada.

Link:

C. F. Møller

C. F. Møllers svenske afdeling Berg Arkitektkontor har samtidig vundet projektet Skipark 360, hvor der planlægges opført en skibakke og et skiskydningsanlæg ved Bålstad, Stockholm. Projektet har en samlet værdi af 800 mio. kroner.

Artikel:

C. F. Møller skal tegne skibakke til 800 millioner kr. af magasinet ejendom

schmidt hammer lassen architects etablerer sig for alvor på det asiatiske og kinesiske marked. De skriver:

På tærsklen til deres 25 års jubilæum udvider schmidt hammer lassen architects deres aktiviteter i Asien ved at etablere et selvstændigt kontor i Shanghai, Kina.

”Efter et årti med succes styrker vi vores tilstedeværelse i Asien ved at åbne dette nye kontor,” forklarer Bente Damgaard, CEO hos schmidt hammer lassen architects. Hun tilføjer: ”Vi oplever en stigende efterspørgsel efter højprofileret design og bæredygtig arkitektur, og vi ser frem til at øge vores personlige relationer og den kulturelle udveksling.”

schmidt hammer lassen architects har allerede mere end 10 færdigbyggede projekter i Kina, i et spænd fra kulturelle bygninger over boligbyggeri til store bæredygtige masterplaner.

”Hos schmidt hammer lassen architects har vi en ambition om at skabe bæredygtig arkitektur i verdensklasse, og vi er begejstrede for, at nye og eksisterende samarbejdspartnere deler denne ambition,” udtaler associeret partner Chris Hardie, som er en del af Shanghai kontoret.

Den officielle åbning af kontoret fandt sted mandag den 5. september 2011. Begivenheden blev fejret ved en uformel sammenkomst med en mini-udstilling af schmidt hammer lassen architects’ tidligere, nuværende og fremtidige arbejder.

Den danske generalkonsul i Shanghai, Susanne Hyldelund, bød gæsterne velkommen sammen med stiftende partner Bjarne Hammer og CEO Bente Damgaard.

Link:

schmidt hammer lassen architects

Susanne T. Nielsen, ny koncerndirektør. Kilde: C. F. Møller

Læs pressemeddelelsen herunder.

LÆS MERE

Den internationale arkitektkonkurrence om et nyt hovedsæde i München for det tyske industrikonglomerat Siemens blev i juni vundet af danske eller rettere københavnske Henning Larsen Architects. Af den grund var det ikke en nyhed her på bloggen men ikke desto mindre en meget flot sejr for en dansk tegnestue. Tolv firmaer var inviteret til at udarbejde konkurrenceforslag, og ud over Henning Larsen Architects blev aarhusianske schmidt hammer lassen architects inviteret.

schmidt hammer lassen har uploadet en projektside med visualiseringer af deres konkurrenceforslag. Det er flot og professionelt, men Henning Larsen er en fortjent vinder i den indbyrdes konkurrence.

Links:

schmidt hammer lassen architects’ side om Siemens HQ

Henning Larsen Architects’ side om Siemens HQ