www.bykultur.dk

Kære læser

Det er både med vemod og glæde, jeg skriver dette indlæg. Jeg har nu drevet ARKITEKTUR | AARHUS i 1½ år, men efter i dag ikke længere. Den for mig glædelige årsag til, at jeg stopper med at skrive bloggen er, at jeg er blevet ansat i et studiejob som salgs- og marketingkoordinator ved Business Aarhus under Borgmesterens Afdeling, Aarhus Kommune.

Business Aarhus arbejder på flere niveauer med at etablere, fastholde og tiltrække virksomheder, investeringer og menneskelige ressourcer til Aarhusområdet, og det er en del af det arbejde, jeg fra d. 31. oktober kommer til at tage del i. Jeg kommer under Business Aarhus til at arbejde med at markedsføre Aarhus som erhvervsby.

Jeg får derfor ikke tid til både studiejobbet og blogarbejdet, så for mig bliver prioriteringen af studiejobbet en mulighed for, at komme til at gøre en forskel og ikke alene formidle udviklingen, hvor vigtigt et arbejde, det end også er, og jeg håber oprigtigt, at kommunen med etableringen af AND (Center for Arkitektur, Ny teknologi og Design) også vil skabe en samlende portal for formidlingen af byudviklingen i Aarhus.

Hvad betyder det her mere konkret for bloggen? Jeg stopper med at skrive nye blogindlæg, men jeg vil undtagelsesvis stadig opdatere de forskellige sider i menuen. Alt indhold vil stadig være tilgængelig som en aktuel ressource og med tiden som arkiv over udviklingen af Aarhus samt de processer, der løb forud for bestemte politiske beslutninger og udviklinger i en kort periode af Aarhus’ historie.

Fortællingen som jeg gerne vil viderebringe andre, særligt studerende som jeg selv, er, at formidlingen af en passion kan være berigende på et personligt plan, kompetenceudviklende men også et spørgsmål om at gøre sig selv interessant for virksomheder. At vise sine evner i stedet for at fortælle om dem eller lade et karakterblad fortælle om dem, og en blog kan være et effektivt redskab til at gøre dette. Jeg håber derfor, at min fortælling kan virke som inspiration for andre til at give sig i kast med digital formidling.

Jeg har virkelig nydt at skrive denne blog, og jeg håber, du min kære læser, også har nydt at følge den. Mit succeskriterium har været, at den har oplyst og været informativ, og det mener jeg selv, at jeg har opfyldt.

De bedste ønsker til Aarhus’ fremtid,
Asbjørn

Jeg har besluttet at give min blog en mindre navneændring fra det lange, korrekte, kedelige “ARKITEKTUR | AARHUS” til “arkaarhus”.

Domænet arkitekturaarhus.dk vil stadig fungere men i stedet henvise til arkaarhus.dk. Navneændringen får derfor ingen konsekvenser, men det vil være en god idé at opdatere evt. bogmærker under alle omstændigheder.

Jeg kan stadig kontaktes på min gamle mail men fra i dag også via asbjoern [at] arkaarhus.dk.

Jeg har besluttet at skrotte Twitter til fordel for den nye boks, hvor alle kan skrive og kommentere med så mange tegn som nødvendigt. Det er den største forandring i skiftet, da mikroblogformatet og -formålet samt Twitter-boksens generelle design bevares.

Jeg forestiller mig boksen kan anvendes til tips om ny udvikling eller blot generelle kommentarer om byens udvikling og arkitektur. Kommentarer til nyheder, jeg allerede har skrevet et indlæg om, bedes fortsat skrives som kommentar til pågældende indlæg. Det er vigtigt, da jeg ikke ønsker at sprede debatten.

Samme Google-bruger der anvendes til indlægskommentarer, fast læser-boksen og +1-anbefalinger vil kunne bruges til kommentarer i “Mikroblog”-boksen. Jeg arbejder også henimod et skifte af forumløsningen til Google Groups og dermed igen styrke en universel brugerplatform.

Alle links, der mikroblogges, skal som hovedregel forkortes:

Et domæne som f.eks. www.aarhus.dk behøver ikke at blive forkortet.

Et link som f.eks. www.aarhus.dk/da/omkommunen/nyheder/2011/2-kvartal/Aarhus-faar-ny-busterminal-og-Bruuns-Galleri-bliver-stoerre.aspx skal til gengæld forkortes!

Flere gratis websites tilbyder forkortelser af links, og jeg benytter selv www.goo.gl.

Nu prøver jeg det her af og ser, hvordan det forløber. Jeg beholder Twitter-profilen, og måske vender jeg tilbage til den, hvis den nye boks af en eller anden årsag ikke skulle udarte sig hensigtsmæssig for min blog, men det må tiden vise.

Som de fleste nok har bemærket, har billederne på ARKITEKTUR | AARHUS ikke været synlige i over en uge. Årsagen til dette var et kontoskifte, der af mystiske grunde ikke forløb som det skulle, fra en almindelig Gmail til en Google Apps konto, som jeg fremover vil basere hele min webinfrastruktur på.

Jeg har efterfølgende taget kontakt til Google, så de kunne rette fejlen, og selvom det tog lidt tid er migrationen af mit online billedlager nu blevet fuldført. Alle billeder og visualiseringer på min blog er derfor blevet genetableret.

Happy days!

Det har fra starten været mit ønske, at det ikke skulle være muligt at kommentere anonymt primært på grund af, det besværliggjorde skelnen mellem kommentarerne. Dernæst er det også bare rart at få et navn på den, man skriver med. Jeg valgte dog at åbne for anonyme kommentarer ikke mindst fordi, jeg ønskede alle de kommentarer, jeg kunne få. Det har ikke ændret sig, men det har antallet af kommentarer til gengæld, hvilket jeg naturligvis er super glad for. Problemet med de anonyme kommentarer er dog nu blevet aktuelt.

Derfor har jeg besluttet at kræve en Google-konto for at kunne kommentere. Størstedelen har en Google-konto i forvejen, og hvis det ikke er tilfældet, er registrering hos Google enten med en ny Gmail eller med en eksisterende mailadresse nem.

Jeg håber selvfølgelig, at beslutningen ikke medfører færre kommentarer i det lange løb, men er der stor utilfredshed med beslutningen så send mig en mail, og jeg vil genoverveje den.

Jeg ser frem til mange gode kommentarer, og hvis flere skulle have lyst til at blive “Fast læser” i højre sidepanel, så må de meget gerne tilmelde sig!

For et år siden d. 5. maj 2010 skrev jeg mit første indlæg i min nyoprettede blog, som jeg døbte ARKITEKTUR | AARHUS. At fejre en fødselsdag på et projekt som dette, har jeg aldrig gjort før. Det er derfor en meget uvirkelig følelse, jeg har, da tiden er gået meget hurtig. Jeg nyder at skrive om det der interesserer mig, og det er uden tvivl hovedforklaringen. 1 års blogskriverier er en god anledning til at gøre status på mit arbejde.

ARKITEKTUR | AARHUS har i gennemsnit hver måned ca. 5.500 besøg fordelt på ca. 2.000 besøgende. Besøgene er geografisk fordelt over hele Danmark, men 2/3 af dem kommer ikke overraskende fra Aarhusområdet. 30% af alle besøg er nye besøg.

I alt 350 indlæg har jeg skrevet i løbet af året med varierende antal hver måned afhængig af nyhedsmængden og min tid. Tidligere har det første som regel været afgørende, men på det seneste har min tid været begrænset. Ikke mindst som følge af mit praktikforløb ved Dansk Center for Byhistorie, som jeg afslutter d. 1. juni. Det er dog stadig min ambition at skrive en så dækkende og fyldestgørende blog om byudvikling, arkitektur og infrastruktur i Aarhusområdet som muligt.

Jeg vil gerne sige tak, for de mange, gode kommentarer mine indlæg får, og jeg håber, vi fremover kan fortsætte med at have diskussionerne og forhåbentlig flere af slagsen. Også i forummet!

Aarhus går en meget spændende fremtid i møde, og mit ønske er, at ARKITEKTUR | AARHUS kan blive en brugbar medspiller i den udvikling. Et sted som samler og sætter fokus på byens udvikling. Det mangler Aarhus.

Jeg har tidligere skrevet om Aarhus Kommunes infrastrukturkonference, som afholdes denne fredag d. 18. marts kl. 09.00-12.00. Jeg deltager, og formålet er at formidle konferencens oplæg og debatter, hvilket jeg vil nedfælde i en berettende artikel i løbet af weekenden (Hvis der er nok stof). Jeg skriver formentlig nogle Twitter-opdateringer i pauserne, så følg gerne med på bloggen i tidsrummet. Der vil dog ikke være tale om live blogging, så jeg kan ikke love, hvor meget, jeg får skrevet, når det begrænses til pauserne. Jeg overvejede at liveblogge, men dybest set at liveblogge en kommunal infrastrukturkonference på ARoS virker ude af proportioner.

Det er heldigt for mig, at jeg ingen undervisningstimer har om fredagen i dette semester, så jeg har tid til konferencen. Just in case you wondered.

Tidligere indlæg:

Aarhus Kommune afholder konference om infrastruktur

Jeg har i dag opdateret ARKITEKTUR | AARHUS’ design, så højre kolonne nu består af to separate kolonner. Den primære årsag til dette var et ønske fra min side om at oprette en Twitter-konto til at mikroblogge nyheder, der umiddelbart er uden for min afgrænsning, men som har relevans for erhvervslivet, kulturlivet o.l. i Aarhus. En enkelt højrekolonne ville ikke være hensigtsmæssig, hvis den blev for lang som en Twitter-boks kunne bidrage med, så derfor har jeg ændret layoutet. Det har så også betydet, at kolonnen med indlæg er blevet mindre, men samtidig har jeg fået stretch til at virke. Jeg vil gerne spørge, hvorvidt mine ændringer er forbedringer eller forværringer? Umiddelbart er det små ændringer, men jeg har f.eks. fundet ud af, at bloggen nu vises forkert på små skærme såsom netbooks.

Angående Twitter. Følg med på Twitter via @arkaarhus eller følg nyhederne i Twitter-feedet i den yderste højre kolonne. Jeg ved ikke helt i hvilket omfang, jeg vil bruge Twitter, og måske ender jeg med ikke at bruge det overhovedet. Nu giver jeg det et forsøg. Vær dog meget opmærksom på, at jeg primært ikke vil skrive om vigtige arkitekturrelaterede nyheder. Mine små beskeder vil oftest relatere sig til byudvikling i bredere forstand end blot byggeri. Udviklingen af byens liv er i fokus, og det er også derfor, jeg har valgt mikroblogformatet, for ellers ville min blog efterhånden blive alt for tidskrævende. De to formater skulle helst ikke være konkurrerende men supplerende.

[update d. 5/3-11 kl. 01.35] Nyt siden sidst. Jeg har ændret placeringen af min annoncesøjle af rent æstetiske årsager, da mit mål er at fjerne så mange bokse som muligt fra højre kolonne. Den blev efterhånden for lang. Det har også betydet, at jeg har samlet (og dermed fjernet) de to bokse “Om denne blog” og “Om mig” i en ny side “Kontakt”, der kan findes i menulinjen. Angående reklamer har jeg tilføjet en lille annonceboks i højre kolonne alene af den grund, der ellers ville være en tom plads blandt boksene. Denne blog er ikke et kommercielt foretagende, og reklamerne er alene til stede for at finansiere mine udgifter til driften (Hvilket de endnu ikke viser perspektiver til at kunne).

[update d. 5/3-11 kl. 13.45] Nu har jeg tilføjet en visuel markering til citater ud over blot indent. Nogen der ved, hvordan man udtrækker CSS-farvekoden på en farve fra et billede?

Lidt om mine studier.

Jeg har i dette semester skrevet kildenær opgave om den skånske købstad Kristianstads grundlæggelse og byplanlægning, der blev grundlagt af bygherren over dem alle, Christian 4. Selvfølgelig vandt herrehåndboldlandsholdet semifinalen i Kristianstad! Jeg begynder på et nyt semester i morgen, hvor jeg har været så heldig at få en praktikplads ved Dansk Center for Byhistorie, som er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Den Gamle By. Der skal jeg arbejde 15 timer om ugen i 4 måneder med gamle købstadsfotografier og prospekter. Jeg glæder mig selvsagt!

Efter det kommende forårssemester skal jeg – allerede – skrive bachelor og begynde på tilvalgsfag.