Region Midtjylland afslørede i går vinderen af det nye vestjyske hospital i Gødstrup ved Herning. Det dansk-norske konsortium CuraVita bestående af aarhusianske Arkitema og aart architects samt NSW Arkitekter og Planlæggere, Grontmij, Moe & Brødsgaard og Hospitalitet er valgt som vindere af konkurrencen, der bl.a. havde C. F. Møller og Friis & Moltke som deltagere.

Hospitalsbyggeriet i Gødstrup til 3,15 milliarder kroner skal erstatte hospitalerne i Herning og Holstebro og bliver på ca. 135.000 kvadratmeter. Første spadestik tages sensommer 2012 og indflytning forventes sidst i 2016.

CuraVita-konsortiet er også prækvalificeret til det nye universitetshospital i Aalborg, og de har også tidligere deltaget i konkurrencerne om DNU i Skejby og det nye Odense Universitetshospital, som de begge ikke vandt. Konsortiets vigtigste sejr til dato er dog konkurrencen om et nyt hospital i Østfold, Norge til 5 milliarder kroner, der blev vundet i 2010.

Links:

Det Nye Hospital i Vest

Arkitema

aart architects

Manden bag Sky Tower i Skejby, Niels Albertsen, har igangsat byggeriet af 17 boliger og 6 erhvervslejemål som infill på adressen Christiansgade 4. Det er hans selskab NA Pier 4 ApS, som står anført som bygherre og med Luplau & Poulsen som arkitekter. Luplau & Poulsen har ligeledes tegnet Sky Tower i samarbejde med aart architects.

I øjeblikket foretages arkæologiske undersøgelser på grunden, og hvis intet betydeligt findes, kan byggeriet umiddelbart efter gå i gang. Godt med nyt om Niels Albertsens aktiviteter, så hvis han får succes med at finde lejere til Sky Tower, må højhusprojektet stadig opfattes som alive and kicking.
Den nye bygning opføres i samme arkitektoniske stil som Rådhusgården fra 2007 tegnet af Arkitema og ejet af Niels Albertsen. Luplau & Poulsen blev etableret af tidligere associerede partnere i Arkitema. Rådhusgården i Frederiksgade og den nye infill i Christiansgade bliver naboer.

Link:

Luplau & Poulsen

Leverandøren af IT-infrastruktur Atea har valgt at opføre nyt domicil i samarbejde med NCC Property Development på Tangen 4, Skejby. Atea har i forvejen til huse i Skejby, men de 400 medarbejdere kan nu se frem til bedre arbejdsforhold, hvor den nyeste teknologi integreres i bygningen. I alt opføres 8.000 kvm, der skal stå færdig til februar 2013. aart architects har tegnet den tre-etager høje bygning, som faktisk er ganske flot. Rambøll er ingeniør på projektet.

En rigtig god fyraftensnyhed her op til weekenden. Læs den fulde pressemeddelelse herunder.

Links:

Atea

NCC

aart architects

Rambøll

LÆS MERE

De aarhusianske arkitekter i aart architects fik i dag overrakt Bæredygtig Beton Prisen for deres hovedkvarter til DANVA i Skanderborg. Det skete under Bæredygtig Beton Konferencen, der blev afholdt i Musikhuset Aarhus. Konferencen afholdes med to års interval, og prisen er indstiftet af Dansk Beton.

Formand for dommerkomitéen og partner i C. F. Møller Julian Weyer udtaler:

Danva Vandhuset sætter bæredygtighed i fokus gennem et smukt, fremtidssikret og rationelt tænkt byggeri. Huset gør på fornemmeste vis opmærksom på, hvordan beton kan bidrage til spændende og oplevelsesrige løsninger på den markante udfordring med at aflede regnvand lokalt frem for at belaste kloaksystemet.

Den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels deltog ligeledes på konferencen for at modtage Betonelement-Prisen og den medfølgende Jørn Utzon-statuette. Den fornemste arkitekturpris i Danmark. Fire priser blev i alt uddelt under konferencen.

Artikler:

aart wins sustainable design award af aart architects

Betonpris til vandhus i Skanderborg af Building Supply

Aarhus-arkitekter vandt beton-pris af JP Aarhus

De to århusianske tegnestuer Arkitema og aart har sammen med norske ELN vundet konkurrencen om et nyt Østfold Sygehus og en omdannelse af Moss Sygehus til 5 milliarder norske kroner ekskl. moms. Det giver dog ikke arbejdspladser fremadrettet i Århus, da hele projektstaben samles i Sarpsborg, Norge. Byggerierne forventes færdige i 2015.

Artikel:

Østfold Sygehus skal bygges af Arkitema

Langt om længe ved vi nu hvem, der har tegnet Scandics nye hotel i Østergade. Det viser sig at være aart architects med kontor ved Åen, idet de med tilføjelsen af projektet på deres website afslører, at de er arkitekterne bag.

Link:

aart architects

De århusianske arkitekter i aart architects har vundet konkurrencen om et nyt Skagen Skipperskole på havnefronten i Skagen.

Fakta:

Skagen Skipperskole påbegyndes d. 20. december og forventes at stå færdig i november 2011.

Bygningen kommer til at koste 33 mio. kr. at opføre og vil rumme 2.515 kvm.

Artikel:

Raunstrup skal bygge Skagen Skipperskole

Link:

Aart architects

De prækvalificerede konsortier i konkurrencen om det ene af fire ungdomsbolighøjhuse på havnen er blevet afsløret. Der er tale om:

  • MT Højgaard A/S, Aart Arkitekter A/S og MT Højgaard A/S Design & Engineering.
  • A. Enggard A/S, Aarhus Arkitekterne A/S / Nord Arkitekter ApS, Sloth Møller A/S og Cenergia A/S.
  • Myhlenberg A/S, Arkitema K/S, Esbensen A/S og Niras A/S.
  • E. Pihl & Søn A/S, White Arkitekter A/S, Poulsen & Partnere A/S og Alectia A/S.
  • C.C. Contractor A/S, Cubo Arkitekter A/S / Terroir ApS og Moe Brødsgaard A/S.

Boligforeningen Ringgården er bygherre på højhuset, som vil have i alt 12 etager og 80-90 ungdomsboliger. Byggeriet forventes at begynde til april og stå færdig til sommer 2012.

Artikel:

Ungdomsboliger i højhus på Århus Havn af JP Århus