Akademisk Arkitektforening afholder i morgen Arkitekturens Dag, der er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor der sættes fokus på aspekter i arkitekturen. Hvert år har sit tema, og dette års tema er: ”Kvalitet i de almene boligkvarterer”. I løbet af dagen afvikles en lang stribe arrangementer og oplevelser over hele Danmark og tilmed ganske gratis.

Program for Aarhus:

Mega-slideshow på Strøget i Aarhus
Boligselskabernes Landsforening Aarhus og Akademisk Arkitektforening Østjylland sætter på Arkitekturens Dag fokus på arkitektoniske kvaliteter i de almene boligbebyggelser i Aarhus med et mega slideshow på storskærm i Aarhus Centrum på Sct. Clemens Torv ved Domkirken.
Tid og sted

Konference om Idræt og arkitektur i Gellerupparken
Arkitektforeningen Østjylland, Lokale- og Anlægsfonden og Landsbyggefonden inviterer til konference i Gellerupparken, Brabrand om arkitektur, idræt og bevægelse samt boligsocial indsats i de almene boligkvarterer. Her vil en række oplægsholdere præsentere nye forskningsresultater, erfaringer og udviklingsmuligheder.
Tid og sted

Forvandlingsagent i Aarhus
I Aarhus kan du blive forvandlingsagent for en dag, når Niras holder værksted for skoleelever, studerende og fagfolk i og omkring det almene boligområde Grønningen. Deltagerne skal blandt andet lave en analyse af Grønningen, idéudvikle og lave værksted om midlertidig arkitektur.
Tid og sted

Se omdannelsen af en 40 år gammel modernistisk boligblok i Tilst

På Arkitekturens Dag kan du se den moderniserede boligblok i Langkærparken, Tilst ved Aarhuas se og hvordan en 40 år gammel lejlighed kan ombygges og indrettes, så den opfylder de bedste forventninger til en lys og moderne og energiøkonomisk familiebolig.
Tid og sted

Børn og unges perspektiv – udstilling i Aarhus

Børnene får ordet i Aarhus, når Aarhus kommune inviterer til udstilling fra elever i folkeskolens ældste klasser, der beskriver deres hjem og nærområde i tekst og fotos.
Tid og sted

Før og efter renoveringen, Ringården i Aarhus

Mange trafikanter på Vestre Ringgade har i det seneste år spærret øjnene op, når de passerede Ringgårdens afd. 1 ved Amtssygehuset. Her bliver seks 70 år gamle boligblokke på det nærmeste revet ned og genopført for at omdanne 140 små og nedslidte lejligheder til lige så mange større, moderne og energirigtige boliger. Se en lejlighed før og efter renoveringen.
Tid og sted

Link:
Akademisk Arkitektforening

Giv kommentar