Klyngedannelser inden for specifikke brancher er ikke blot et strategisk sigte, som Aarhus Kommune arbejder med, men også et materielt spørgsmål om samlokalisering, der særligt bannerføres af ejendomsinvestoren Olav de Linde. De Lindes to klyngeprojekter Elvirasminde og DOK8000 tager afsæt i IT-Byen Katrinebjergs succesfulde etablering, hvor Olav de Linde også har et højhusprojekt i støbeskeen.

Elvirasminde

Det er blevet offentliggjort, at Olav de Linde har købt den gamle industriejendom i hjertet af Aarhus, hvor chokoladefabrikken Elvirasminde helt op til 1960’erne havde produktion. Her ønsker Olav de Linde at etablere en klynge for design- og arkitektfirmaer. En nærliggende idé på grund af Aarhus’ allerede eksisterende styrkeposition inden for netop denne branche. Samlokaliseringen af arkitektfirmaer kan bidrage til bl.a. vidensudveksling og samarbejde, der er vital både for vækstlagene men også for tiltrækning og fastholdelse af etablerede arkitektfirmaer.

Det samlede område på 10.000 kvm har Olav de Linde købt af ejendomsinvestoren bricks.

DOK8000

For nogle måneder siden blev det offentliggjort, at Hummel flytter hovesæde fra Viby til DOK8000. Arbejdet med at omdanne den tidligere ubådsreparationshal er godt i gang, men det er ikke det eneste projekt, der arbejdes med eller rettere arbejdedes med. “Smedjen” har gennemgået en omfattende ombygning, så de fire tidligere smedjehaller nu er domicil for virksomhederne CHC-Company, ANCO Trans og Minimum. Se billeder af den gentænkte havnebygning i artiklen “Det summer af liv i den gamle Smedje”.

DOK8000 er et klyngeprojekt for tekstil- og logistikvirksomheder på Aarhus Havn.

Artikler:

Designklynge etableres midt i Aarhus af JP Aarhus

Det summer af liv i den gamle Smedje af Olav de Linde

Giv kommentar