Giroen gider vi da ikke her i Aarhus. Havde det været Tour de France var det en anden sag! Det er klart. Kommunen udtaler:

– Vi har valgt at prioritere vores kræfter anderledes, bekræfter pressechef i Kultur- og Borgerservice i Aarhus Kommune Michael Jaap over for TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det kunne være dejligt med nogle eksempler, så borgerne i Aarhus kan få en fornemmelse af, hvor de kræfter helt konkret bliver prioriteret. For måske var det den rigtige beslutning, men det kan borgerne ikke vide, medmindre de oplyses! Det er ringe kommunikation. Ville et eksempel på hvor kræfterne bliver prioriteret være budet på at afholde VM for alle olympiske bådklasser i 2014? Nå nej, det bud vandt den spanske by Santander i forrige måned. Hvad er det så for store begivenheder, man prioriterer sine kræfter på at få til Aarhus? Kræver arbejdet med at vinde titlen som Europæisk Kulturhovedstad 2017 så mange kræfter, at man ikke kan få besøg af Giroen en enkelt sommerdag i 2012?

For lige at understrege hvor inkompetent kommunikationen i kommunen er:

– Vi ønsker Herning og Horsens tillykke. Men der er jo ikke længere til Horsens, end at man sagtens kan køre derned, hvis man bor i Aarhus, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er jo ikke det, det handler om! Det handler om byprofilering af Aarhus by i forbindelse med en stor sportsbegivenhed, som kommunen nu ikke får mulighed for. Kulturrådmand Marc Perera Christensen udtalte også, da multiarenaen i Herning blev indviet, at vi her i Aarhus skal dele med vores naboer. Hvilken defaitisme! Det handler om, at Herning gør ting bedre end Aarhus, og hver gang en koncert afholdes i multiarenaen, så er det gratis reklame for Herning.

København skal afholde VM i landevejscykling til sommer, og nu får Herning og Horsens Giroen næste sommer. Jeg er sikker på, man er meget tilfreds hos kommunen med at nøjes med at lægge veje til det årlige Post Danmark Rundt. To etaper afholdes d. 4. og 5. august. Grindsted-Aarhus og Aarhus-Vejle. Det bliver stort!

Ydermere kan vi takke en enkelt mand, Brian Nielsen, for sin ukuelige vilje ved at insistere på at afholde den kommende Northside Festival i Aarhus. Det har bestemt ikke været kommunens fortjeneste.

Hvad vil Aarhus kommune?

Artikel:

Aarhus sagde nej til Giroen af TV2 Østjylland

8 kommentarer

Mikael Lyk Madsen på 3. april 2011  · 

@ Asbjørn: Fair nok, jeg vil lukke den her.

@ Anonym: Ja naturligvis blev KBH og Aarhus det, og naturligvis er et så lille cykelløb ikke interessant for jer. Så må alle jo være tilfredse nu. 🙂

Anonym på 3. april 2011  · 

Mikael mor dig nu med Giroen….Det bliver da en spændende dag i Herning, bare ærgeligt at der ikke sker noget i byen før Giroen kommer, og Asbjørn kommunen arbejder på at få Europa touren i golf til byen, og det er på verdensplan meget større end Giroen, så op med humøret ikke så negativ, desuden bliver finalen i EM U21 også spillet i Århus.

Asbjørn Skødt på 3. april 2011  · 

Ja, jeg har selvfølgelig læst om arbejdet med at få European Tour til Lyngbygaard i 2012. Behøver det udelukke en enkelt sommerdag med Giro i Aarhus? Det har jeg meget svært ved at se, og hvad hvis det glipper? Det eneste jeg sådan set siger er, hvorfor forlade et samarbejde, der viser sig at få Giroen til Danmark til næste sommer. Det skal kommunen have retmæssig kritik for. Hvad er der at miste ved Giroen?

Nu ved jeg ikke hvor sund en forretning Europatouren vil være for Aarhus, når vi ser på hvordan det gik med Nordic Open i 2003.

Ind til videre skal kun EM i TeamGym afholdes i Aarhus i 2012. EM i TeamGym? For lige at perspektivere hvor stort Giroen i Aarhus ville have været ved at kopiere kommunens liste over store sportsbegivenheder de seneste år:

– VM i 505-joller 2010
– Tillykke Danmarks Dronning 2010
– World Standard Championship 2009
– Freediving World Championship 2009
– Volvo Youth Sailing ISAF World Championship 2008
– GF Womens Handball World Cup 2007
– European Latin Championship 2007

http://www.aarhus.dk/borger/kultur-idraet-og-fritid/Sportsevents.aspx

Giv kommentar