Eva Harlou besøger sit andet hjem i Aarhus i det syvende og næstsidste afsnit af Arkitektens Hjem. Arkitektparret Mette og Martin Wienberg har fået besøg i deres ombyggede træhus døbt “Villa Wienberg”, der både har fået omtale i diverse designmagasiner og vundet Aarhus Kommunes Arkitekturpris i 2008.

Afsnittet præsenterer deres træhus i Højbjerg, som de selv har tegnet. Det er et sjovt sammenfald, at Chris Thurlbourne, hvis hjem blev vist i fjerde afsnit, også ligger i Højbjerg, er opført i træ, og er tegnet af ham selv. Nødvendigvis er det ikke et sjovt sammenfald alene på den baggrund, men det er en underlig disponering at udvælge to huse til programserien, der har så mange fællestræk, omend stilarten selvfølgelig er forskellig.

Et andet træk er, at man som seer ikke bliver præsenteret for alle husets rum, hvilket er en prioritering næsten alle afsnit lider under. Til gengæld præsenteres man for den betydningsfulde aarhusianske tegnestue Friis & Moltkes arkitektur og arv, da Martin Wienberg er partner i tegnestuen. Det er dog ikke ham men konen Mette Wienberg, der guider Eva Harlou rundt i deres hjem. Mette har i mange år været ansat hos schmidt hammer lassen, men har nu startet selvstændig tegnestue under navnet Wienberg Architects.

Friis & Moltke fremviser en række billeder af Villa Wienberg på deres website så følg linket herunder, hvis du har fået smag på mere.

TV:

Arkitektens Hjem: Mette og Martin Wienberg (7:8)

Link:

Friis & Moltke

Giv kommentar