Som jeg tidligere har berettet, arbejder det sundhedsvidenskabelige fakultet (Health) ved Aarhus Universitet med at etablere et forsknings- og uddannelsescenter i Det Nye Universitetshospital. Stedet får den engelske titel Center for Research and Education, der forkortes CORE, hvor førstnævnte beskriver hvad centret er, beskriver forkortelsen hvor centret er. Det er nemlig meningen CORE skal placeres i Forum dvs. tårnet i DNU-projektet, og bliver dermed “kernen” i hospitalets struktur.

I øjeblikket arbejdes der med at finde den fornødne finansiering på ca. 500 mio. kroner, hvilket Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S forventes at bidrage med. Dekan for Health Allan Flyvbjerg udtaler:

“Udviklingen af nye teknologier og samarbejdet med industrien er som regel adskilt i to forskellige klumper, men her vil vi gerne have et samarbejde midt i hjertet af sygehuset.”

“Det bliver en nyskabelse i Europa, at man har udvikling af løsninger, der kommer det omgivende samfund, patienter, sygehuset og universitetet til gode, så tæt integreret, at man ikke ved, hvad der er højre og venstre hånd.”

Selvom der på dette stadie ikke er meget nyt at berette, så er det betryggende at få bekræftet, at der stadig arbejdes aktivt videre med højhusdelen i DNU-projektet. Man kunne frygte det modsatte som følge af projektets økonomiske nedskæringer.

Artikel:

Banebrydende Skejby-center på vej af JP Aarhus

Giv kommentar