Ejendomsmarkedet i Aarhus er åbenbart tøet så meget op, at markedet kan bære en ny udbudsrunde på Docklands. Aarhus Kommune vil i hvert fald i næste måned udbyde en grund med 35.000 kvm byggeret til erhverv, informerer sekretariatschef Bente Lykke Sørensen fra ejendomsmessen Mipim i Cannes.

Det vigtige i denne nyhed er fordelingen mellem bolig og erhverv, som nu justeres, da der ind til nu er solgt byggegrunde, hvis primære fokus er boliger. Hvis den udvikling ikke balanceres bedre, vil vi opleve døde byrum på Docklands, som vi kender det fra havneomdannelserne mange andre steder i Danmark. Docklands skal være et dynamisk og attraktivt sted, der kan tiltrække folk både i og uden for arbejdstid, og facilitere brug frem for passivitet. Mere erhverv, tak. Meget mere erhverv. Forhåbentlig arbejdes der også med, at markante kulturtilbud kan flytte ned og bidrage med liv uden for arbejdstid. Er der forresten nogen, som ved, om der planlægges et butikscenter a la Bruun’s Galleri? Vigtigt er, at en sådan bygning åbner sig op over for omgivelserne i modsætning til f.eks. Field’s i Ørestad. Field’s generer alt andet end liv, hvilket er temmelig ironisk, da den jo tiltrækker mange mennesker.

Spørgsmålet er, hvordan man gør Docklands til et centralt sted, der rækker ud over bydelens indbyggere og skaber en sammenhæng med Midtbyens dominerende centralitet. Midtbyens centralitet skal udvides til at inkludere Docklands, og hvis det ikke lykkes, så vil byudviklingsprojektet rent planlægningsmæssigt fejle. Bydelen vil sikkert være et fantastisk sted at bo under alle omstændigheder, men det vil være en dårlig by.

Artikel:

Havneby til salg i Cannes af JP Aarhus

2 kommentarer

Anonym på 10. marts 2011  · 

Hej!!

Mon ikke der er tale om byggefeltet mellem Zhuset og ungdomsboligfeltet, der er tale om!! Mit gæt 🙂

Asbjørn Skødt på 10. marts 2011  · 

Det er nok snarere erhvervsdelen af felt 8 dvs. sydvest for grunden med ungdomsbolighøjhusene. Den burde dog kun være på 27.500 kvm. Byrådet godkendte, at feltet blev solgt tilbage i november, og så vidt jeg ved, har de ikke godkendt andre felter til salg. Jeg kan selvfølgelig tage fejl.

Læs mere: http://www.arkitekturaarhus.dk/2010/11/kbere-fundet-til-de-resterende.html

Giv kommentar