Den silkeborgensiske tegnestue Arkitekthuset har tidligere haft et “fortroligt” højhusprojekt i Aarhus på deres website. Det pågældende højhus er nu blevet afsløret under titlen “Hotel Aros” men anføres som “Ikke opført”. Det giver også god mening, da højhuset var placeret på grunden, hvor KPC ønsker at opføre hotel- og erhvervsprojektet “Højhus Værkmestergade”, så idéen om et hotelhøjhus på grunden er ikke død.

Arkitekthusets version skulle have indeholdt 16 etager, 16.000 kvm, 300 værelser, restaurant og et stort parkeringsanlæg ud mod jernbanesporene. Arkitekthuset tegnede også højhuset i Tilst kendt som Ketnerbygningen, der ej heller blev realiseret, men også på den grund arbejdes der videre med et højhusprojekt af Dansk Erhvervsprojekt. Det må være demoraliserende for Arkitekthuset at se begge højhusprojekter strande, men måske får de det fornødne held med sig i et tredje forsøg? Se animationsvideo af det skrinlagte Hotel Aros herunder.

Link:

Arkitekthuset

Tidligere indlæg:

Hotelhøjhus på 18 etager tegnet af Arkitekthuset, 27. juni 2010

3 kommentarer

Leif Petersson på 28. marts 2011  · 

Ærgerlig det ikke bliver Hotel Aros vi kommer til at se på grunden…..

Anonym på 31. marts 2011  · 

Hva? Det er en arkitektonisk voldtægt. Få de huse ned i seks etager og bebyg hele grunden i stedet.

Anonym på 31. marts 2011  · 

Tårnet i det skrinlagte projekt er for lavt. Det nuværende projekt for grunden på 23 etager vil præge byens skyline langt mere positivt. Så godt det Hotel Aros aldrig blev realiseret!!

Giv kommentar