…altså i Buddinge, København. Ikke Aarhus. PensionDanmark har foretaget endnu en stor investering på ejendomsmarkedet ved at købe et projekt udviklet af Sophienberg Ejendomsudvikling, der rummer lejemål for ingeniør- og rådgivningsvirksomheden Moe & Brødsgaards nye hovedkontor og en Kvickly-butik. Dermed er projektet, som aarhusianske schmidt hammer lassen har tegnet, sikret økonomisk ved en investering på i alt 282 mio. kroner, der forventes omsat til lejeindtægter fra april 2013. PensionDanmarks aggressive opkøbspolitik betød også, at tre Magasin-ejendomme – herunder det i Aarhus – blev købt i samarbejde med ATP Ejendomme tilbage i december 2010.

I andre shl-nyheder. schmidt hammer lassen rapporterer på deres website, at de er blevet prækvalificeret til konkurrencen om et nyt hovedkontor for Siemens i München. Schmidt hammer lassen vandt i 2010 et stort hotelprojekt i München, som gerne skulle være et styrkepunkt i konkurrencen med de mange prækvalificerede og særligt tyske arkitektfirmaer.

Artikler:
PensionDanmark investerer 282 mio. kr. i erhvervsejendom af PensionDanmark
PensionDanmark og ATP køber tre Magasin-ejendomme af PensionDanmark
Moe & Brødsgaard flytter til lavenergidomicil af Moe & Brødsgaard
schmidt hammer lassen architects med i konkurrencen om Siemens hovedkontor af schmidt hammer lassen

2 kommentarer

Anonym på 2. marts 2011  · 

kan vi ikke forholde os til de mange projekter i Aarhus?, hvad de Aarhusianske arkitekstuer vinder rundt om i verden er jo ikke noget lokalt stof. godt for Aarhus med de mange arkitekstuer, men det er ikke Aarhus stof.

Asbjørn Skødt på 2. marts 2011  · 

Det er da alene et definitionsspørgsmål, og jeg mener, ikke du har belæg for at kunne påstå aarhusianske arbejdspladser i arkitektbranchen ikke er lokalt stof. Ej heller at det "monopol", aarhusianske arkitektfirmaer har på arkitekturen i Aarhusområdet, ikke nødvendigvis kun er til det gode,og at det derfor er vigtigt, at se hvad de aarhusianske arkitektfirmaer tegner i andre byer, for dermed at perspektivere kvaliteten af den lokale arkitektur. Tegnestuernes succes i andre byer er netop et vidnesbyrd om kvaliteten af arkitektmiljøet i Aarhus, som igen smitter af på kvaliteten af arkitekturen i Aarhus. Kombineret med en kærlighed til arkitektur generelt gør, at jeg ikke vil eller kan lade være med at skrive om det. Du har dog det frie valg, at du ikke behøver læse det, hvis du ikke gider.

Jeg har sådan set ikke andet at svare dig, end at jeg skriver om, hvad jeg finder relevant. Denne blog handler om mit personlige forhold til arkitektur, og jeg skriver den for min egen skyld. Det er selve grundpræmissen i en blog.

Jeg vil dog gerne stille dig et spørgsmål angående din første sætning. Mener du oprigtigt, at jeg ikke forholder mig nok til de mange projekter i Aarhus, eftersom det er et problem for dig, at jeg prioriterer tid på arkitektur tegnet af aarhusianske arkitekter men andre steder? Du må meget gerne sende tips til mig, så jeg ved, når jeg har overset en vigtig udvikling.

Giv kommentar