Uh?

Kulturrådmand Marc Perera Christensen (K) kan undskyldes, da han vidste det jo faktisk godt (og burde i hvert fald vide det), men det er pinligt, Nicolai Wammen (S) ikke er bedre forberedt og endnu mere at Nicolai Wammen forsøger at skjule sin uvidenhed ved først at tale uden om og senere lettere aggressivt at anklage journalisten for at stille trickspørgsmål. Så må man blot stå ved sin manglende viden, smile og sige, det er sådan det forholder sig.

De næste spørgsmål denne farce stiller, er jo så hvor meget betyder titlen Europæisk Kulturhovedstad? Kan Nicolai Wammen undskyldes, for hvem i den almene danske befolkning ved, hvilke byer der var kulturhovedstæder sidste år, og hvem der skal være det næste år? Hvorfor tillægger vi i Aarhus dette kulturprojekt så stor fokus, når byprofileringseffekten på europæisk plan og da slet ikke verdensplan tydeligvis er så ringe? Er det rent faktisk kun en national begivenhed, og en visionsplan kommunen kan sælge til potentielle udenlandske tilflyttere, der i forvejen udviser en interesse for Aarhus? Hvordan skal de ellers få kendskab til kulturhovedstadsprojektet? Måske skal vi gentænke kulturhovedstadsprojektets betydning for byen!

Apropos afsløringen af RETHINK som projektets tema og et meget godt en af slagsen, da det kan anvendes i et hav af sammenhænge, åbner op for kreativitet og har et fremadrettet perspektiv. En idé om at vi kan gøre ting bedre. Som alt der lægger op til at blive brugt, lægger det også op til at blive misbrugt med henvisning til f.eks. min overskrift, men også til hvad der skal gentænkes, og hvis politiske agenda det passer. Det vil formentlig ikke passe kommunen at bruge temaet i den politiske sammenhæng, som jeg nu vel gøre:

RETHINK TIRSTRUP! Gentænk lufthavnssituationen i Østjylland. Vis nu det politiske lederskab.

1 kommentar

Lars Otto Kristensen på 31. marts 2011  · 

Der er styrtende morsomt!
Især Wammens aggressive fornærmethed. Marfc Parera kan i det midtdste grine lidt ad sig selv.
Det er et af de mindst folkelige projekter, byraadet nogenlunde har sat i scene.
Jeg har spurgt venner og bekendte i et par uger. Ikke een eneste aner, hvem der er Kulturhovedstad i aar for slet ikke at tale om sidste aar. Og de er tordnende ligeglade.
Men hvis jeg nu har uret, hvad nu hvis projektet vil tiltrække de forventede hundredtusinder af gæster hvert aar?! Hvordan skal de saa komme? Byen har ingen lufthavn (fred være med det)og tilkørselsvejene er sandet til hver morgen og sidst paa eftermiddagen. Og skulle det endelig lykkes folk at naa frem, er det ingen parkeringspladser. Samme bystyre er jo ekstremt bilfjendsk. Byens motto kunne være: "Ethvert vejarbejde giver færre parkeringspladser". Se nu fx. det store gabende tomme Bispetorv lige midt i al kulturen.

Giv kommentar