Bedre sent end aldrig må være den korrekte talemåde at knytte til JP Aarhus’ artikel om et byggeboom af historiske dimensioner fra i dag. Tilbage i december rapporterede Børsen om det forestående og nu igangværende byggeboom i Aarhus ved brug af den private virksomhed CRM-Byggefaktas tal. Det har JP Aarhus så valgt at skrive om i dag. Nyt siden sidst er dog, at vurderingen af det samlede investerede beløb er steget fra 28 mia. kroner til 35,5 mia. kroner. Det kommer dog ikke som nogen overraskelse, da jeg selv kritiserede beløbet tilbage i december for ikke at give et fyldestgørende billede. JP Aarhus har selvstændigt været inde i CRM-Byggefakta og udtrække informationen, som dateres d. 3. marts, hvilket taler til deres fordel. JP Aarhus har samtidig haft en samtale med CRM-Byggefaktas direktør Jens Johansen, der nu vurderer 33% af projekterne som usikre mod blot 16% tilbage i december.

Sjovt er jo så, at alle lokalmedier nu rapporterer indholdet i JP Aarhus’ artikel, selv P4 Østjylland, der også rapporterede om den originale artikel tilbage i december. Læser de lokale journalister ikke min blog eller ignorerer de bevidst mine indlæg? Til den kommentar kan også tilføjes, at JP Aarhus i dagens leder skriver:

For Aarhus er det en rigtig god historie, og derfor er det også en smule underligt, at kommunen ikke har været længere fremme for at berette om succeshistorien. Forklaringen er måske meget simpel: Det har trods god vilje været vanskeligt at skaffe konkret information fra Aarhus Kommune om den store aktivitet. Der eksisterer tilsyneladende ikke et overblik over de mange projekter, og det er på alle måder uacceptabelt – for rådmanden, borgmesteren, det øvrige bystyre, erhvervslivet og boligmarkedet.

Heldigvis kunne et københavnsk firma levere de ønskede oplysninger i løbet af meget kort tid.

Det må give grund til eftertanke på rådhuset.

Så jeg må åbenbart konstatere, at JP Aarhus ikke læser min blog, for en stor del af mit arbejde er netop at skabe et overblik vedrørende byudviklingen i Aarhus. Tag blot et kig under “Interaktivt kort“. Den viden er til stede i Aarhus, hvis man gad opsøge de tilgængelige ressourcer, selvom min blog må tilhøre et uetableret vækstlag. Jeg kan i samme åndedrag fortælle JP Aarhus, at kommunen rent faktisk kender til min blog. Forklaringen er åbenbart ikke så simpel igen. Forklaringen er nok snarere, at Aarhus Kommune afventer arbejdet med et nyt brand, hvorfor byprofileringsarbejdet er sat på vågeblus.

En anden sjov eller snarere trist observation kan gøres, når man søger på JP Aarhus’ indhold med søgeordene “byggeboom Århus”. Der kommer en række artikler frem, hvor bl.a. en er dateret for over 5 år siden, der rapporterer om et kommende byggeboom for “måske op mod 25 milliarder kr.” ved alene Aarhus Docklands. Der kom en finanskrise i vejen, men artiklen er bestemt også et vidne om, at drømmene ikke mangler i lokaljournalistikken. Kreativiteten i nedenstående artikeloverskrifter må dog siges at mangle.

Artikler:
Historisk byggeboom i Aarhus af JP Aarhus
Historisk byggeboom i Aarhus af P4 Østjylland
Historisk byggeboom venter Aarhus af Århus Stiftstidende
Leder: Aarhus bygger af JP Aarhus

Tidligere indlæg:
Århus bygger for 28 milliarder kroner, 17. december 2010

Giv kommentar