Jeg har i dag opdateret ARKITEKTUR | AARHUS’ design, så højre kolonne nu består af to separate kolonner. Den primære årsag til dette var et ønske fra min side om at oprette en Twitter-konto til at mikroblogge nyheder, der umiddelbart er uden for min afgrænsning, men som har relevans for erhvervslivet, kulturlivet o.l. i Aarhus. En enkelt højrekolonne ville ikke være hensigtsmæssig, hvis den blev for lang som en Twitter-boks kunne bidrage med, så derfor har jeg ændret layoutet. Det har så også betydet, at kolonnen med indlæg er blevet mindre, men samtidig har jeg fået stretch til at virke. Jeg vil gerne spørge, hvorvidt mine ændringer er forbedringer eller forværringer? Umiddelbart er det små ændringer, men jeg har f.eks. fundet ud af, at bloggen nu vises forkert på små skærme såsom netbooks.

Angående Twitter. Følg med på Twitter via @arkaarhus eller følg nyhederne i Twitter-feedet i den yderste højre kolonne. Jeg ved ikke helt i hvilket omfang, jeg vil bruge Twitter, og måske ender jeg med ikke at bruge det overhovedet. Nu giver jeg det et forsøg. Vær dog meget opmærksom på, at jeg primært ikke vil skrive om vigtige arkitekturrelaterede nyheder. Mine små beskeder vil oftest relatere sig til byudvikling i bredere forstand end blot byggeri. Udviklingen af byens liv er i fokus, og det er også derfor, jeg har valgt mikroblogformatet, for ellers ville min blog efterhånden blive alt for tidskrævende. De to formater skulle helst ikke være konkurrerende men supplerende.

[update d. 5/3-11 kl. 01.35] Nyt siden sidst. Jeg har ændret placeringen af min annoncesøjle af rent æstetiske årsager, da mit mål er at fjerne så mange bokse som muligt fra højre kolonne. Den blev efterhånden for lang. Det har også betydet, at jeg har samlet (og dermed fjernet) de to bokse “Om denne blog” og “Om mig” i en ny side “Kontakt”, der kan findes i menulinjen. Angående reklamer har jeg tilføjet en lille annonceboks i højre kolonne alene af den grund, der ellers ville være en tom plads blandt boksene. Denne blog er ikke et kommercielt foretagende, og reklamerne er alene til stede for at finansiere mine udgifter til driften (Hvilket de endnu ikke viser perspektiver til at kunne).

[update d. 5/3-11 kl. 13.45] Nu har jeg tilføjet en visuel markering til citater ud over blot indent. Nogen der ved, hvordan man udtrækker CSS-farvekoden på en farve fra et billede?

4 kommentarer

Anonym på 6. marts 2011  · 

Pipetten i Photoshop dobbeltklik på forgrund/baggrund farven Css koden for farven er det 6 ciferede tal med # kryds foran

Asbjørn Skødt på 6. marts 2011  · 

Tusind tak for hjælpen. Problemet er bare, jeg ikke har Photoshop. Man kan det samme i Paint med pipetten, men den har bare ikke nogen mulig for at vise farvekoden. Det samme med IrfanView.

Jeg tænkte, om du måske ville gør mig den tjeneste at udtrække farvekoden? Jeg er interesseret i farvekoden til den brune farve i rektanglet, som jeg skal bruge til Twitterfeedet:

https://lh4.googleusercontent.com/_C8binGTAtLY/TXNkiIB08WI/AAAAAAAADL0/fzNSWnp8Xq8/Screenshot%20-%2005-03-2011%20,%2013_14_27.jpg

Mikael Lyk Madsen på 6. marts 2011  · 

Prøv med #947e66

Asbjørn Skødt på 6. marts 2011  · 

Tak Mikael!

Giv kommentar