Tirsdag d. 8. marts i sidste uge blev første spadestik taget på byggeriet af et nyt kunstnerhus for Karavana og 14 kollegieboliger begge til brug for udviklingshæmmede. Kommunen opfører faciliteterne på Graham Bells Vej 1 i Skejby, hvor det færdige byggeri erstatter 40 år gamle, midlertidige pavilloner, hvilket fortæller noget om vilkårene for udviklingshæmmede. 40 år gamle pavilloner? Rådmand Hans Halvorsen udtaler:

“Det glæder mig, at vi nu er kommet så langt, at kunstnerhus og kollegium nu kan ses i horisonten. De kommende byggerier vil forbedre forholdene både for Karavanas brugere og medarbejdere og for de 14 kommende beboere i kollegiet”

Karavanas kunstnerhus får 850 kvm til teaterkompagni, orkester, atelier og publikums-, fælles- og personalefaciliteter. Kollegiet med 14 to-rumsboliger får 1.400 kvm i to etager med fælles køkken, opholdsarealer og personalefaciliteter. Derudover vil kælderen rumme værksted, møderum og musikrum. Poulsen & Partnere er arkitekterne bag tegningerne.

Artikel:

Danmarks første kunstnerhus for udviklingshæmmede af Aarhus Kommune

Link:

Poulsen & Partnere

Giv kommentar