Lektor ved Arkitektskolen Aarhus, Chris Thurlbourne, er den fjerde i rækken, som får besøg af arkitekt Eva Harlou i programserien “Arkitektens Hjem” på DR K. Chris Thurlbourne, der oprindeligt er fra England, bor i et træhus, han selv har tegnet i Højbjerg, som er opført dels med fældede træer fra sin egen grund. Arkitekturen er blevet kaldt “drengespejderteknologi”, og kan ses som forlængelse af “Arts and Crafts”-bevægelsen fra slutningen af 1800-tallet til starten af 1900-tallet, der opstod i modreaktion på industrialiseringens masseproduktion. Huset udstråler varme, og formmæssigt har det et centralt atrium, der spænder over tre etager. Flere hjem burde tegnes med den form for vertikale og åbne dynamik!

Tidligere har også Maria Indrio, partner i C. F. Møller, haft besøg i sin lejlighed i København. En del af programmet bruges til at formidle hendes arbejde med Darwin-centret i London, men også tegnestuen C. F. Møllers arbejde med Aarhus Universitet, så det er bestemt seværdigt. Alle afsnit er seværdige, Aarhus eller ej. I første afsnit fik arkitekt Nils Holscher besøg i sin nye infillbolig i København. Boligen har en meget flot facadearkitektur, men selve interiøret er ekstrem minimalistisk og steril, hvilket er den diametrale modsætning til Chris Thurlbournes bolig. Det fortæller en del om spændvidden i og mangfoldigheden hos mennesket, at vi indretter os så forskelligt. Grundidéen om et kollektivt rum, hvor mure nedbrydes, er de dog fælles om i mere eller mindre grad.

Programserien sendes hver onsdag kl. 20.30, og den kan varmt anbefales, da det som nævnt ikke kun er arkitektens hjem, der berøres, men også stilarten bag og arkitektens professionelle virke. Meget informerende rent arkitekturhistorisk og spændende at komme ind bag arkitekternes arbejdsproces og overvejelser ved arbejdet med deres hjem, og så er det jo også blot nogle fascinerende hjem, vi får indblik i. Skal jeg komme med kritik, så må det være, at værten og arkitekten Eva Harlou desværre har en tendens til at bruge for meget make-up, hvilket kan være en anelse distraherende, men det er vel, hvad man kan kalde for en mindre skønhedsfejl.

TV:

Arkitektens Hjem: Chris Thurlbourne (4:8)

3 kommentarer

Anonym på 24. marts 2011  · 

Du har fuldstændig ret, det er en rigtig god program serie. Men jeg er lidt uenig i din kritik af Eva Harlou, men det er vist en smags sag 😉

Knud

Asbjørn Skødt på 24. marts 2011  · 

Ja, jeg skulle heller ikke have skrevet det. Det er en ligegyldighed, men jeg kan bare ikke lade være med at lægge mærke til det under udsendelserne, og så er det jo en skam, det tager fokus fra nogen seere. Jeg tvivler, jeg er den eneste, men som du siger, så er det jo dybest set en smagssag. En off-topic en af slagsen.

Anonym på 24. marts 2011  · 

Hehe… men jeg vil understrege at jeg synes det er fedt med noget kant og holdninger i dine indlæg… Fortsæt endelig med det 🙂 Bare ikke når det handler om Eva Harlou, hun er en frækkert 😉

Giv kommentar