De aarhusianske gymnasier er alle i gang med enten at renovere, bygge eller planlægge kommende investeringer i undervisningsmiljøerne. Den primære årsag for de fleste gymnasier er kritik fra arbejdstilsynet og de nye finansieringsmuligheder som selvejende institution. Den samlede investering vurderes til ca. 200 mio. kroner. Følgende projekter er i gang eller under opsejling:

Aarhus Katedralskole renoveres og får nyt ventilationsanlæg.

Marselisborg Gymnasium renoveres i løbet af sommerferien. Et større projekt til 80 mio. kroner der involverer en ny undervisningsfløj og idrætshal påbegyndes til efteråret.

Århus Statsgymnasium ombygges, så lokalerne bliver større og får nyt ventilationsanlæg.

Viby Gymnasium udvides i øjeblikket med nye lokaler til naturvidenskab og en ny idrætshal begge tegnet af Sahl Arkitekter. Sahl Arkitekter fik for nogle måneder siden et nyt website baseret på Flash, der gør det umuligt at hente grafisk materiale på deres website. Man kan samtidig heller ikke linke til en individuel side, så jeg har ikke andet end kritik til overs.

Egå Gymnasium skal tilbygges med nyt musiklokale, da det nuværende giver støjgener for lærerpersonalet i et tilstødende lokale. Gymnasiet er nybygget fra 2006 og bredt anerkendt men ligefrem gennemtænkt arkitektur?

Langkær fik i 2010 lov til at udbyde en international linje af undervisningsministeriet. I øjeblikket bygger DBU Jylland nyt hovedkvarter ved Langkær Gymnasium, da Langkær også indgik et samarbejde med dem om en ny fodboldlinje i 2010.

Risskov Gymnasium skulle efter sigende også have planer om byggearbejde.

Artikel:

Bygge-boom på gymnasier af JP Aarhus

[update d. 10/2-11 kl. 13.20] Århus Akademi vil også være med. De planlægger at bygge en penthouseetage på 1.800 kvm samt forbedringer af indeklimaet til samlet 50 mio. kroner. Akademiet, der udbyder HF og GSK, har oplevet en markant stigning i ansøgertallet de seneste to år. Arbejdet forventes færdig efter sommerferien.

Artikel:

Akademiet bygger i højden af JP Aarhus

Giv kommentar