JP Aarhus bringer i dag et 4-siders tema om udsigterne for Aarhus Docklands i 2011. Der berettes af forskellige personer i og omkring havneprojektet, hvordan der er sket et skred i byggeriet de seneste par måneder med Light*house, Isbjerget og Teknisk Kollegium II, og at man i løbet af 2011 forventer endnu mere byggeaktivitet og udbud af nye grunde. Der refereres til Navitas, Bestseller, Multimediehuset og Z-huset (Nu efterår 2011), som alle forventes at få mærkatet “under construction” i 2011, men Boligforeningen Ringgårdens ungdomsbolighøjhus nævnes sjovt nok ikke.

Artikelserien bringer også en hel del nyt om SHiP og Brabrand Boligforenings byggeprojekt:

Olav de Linde har stadig problemer med at få udlejet SHiP, og selskabet ønsker nu at omdanne spa- og wellnessdelen til fitness, da ingen ønsker at binde sig i et dyrt spa- og wellnessprojekt i øjeblikket. Det kræver en tilladelse fra Byrådet, og hvis de får denne kombineret med 1/3 af projektet er udlejet, begynder de at bygge. Det er temmelig ironisk, at Olav de Linde satte SHiP i bero under finanskrisen med henvisning til, at de ikke ville være de eneste, som byggede på Aarhus Docklands. Efterhånden er Olav de Linde de eneste, som ikke bygger eller er parate til at bygge. Selskabet har dog søgt byggetilladelse, og skal senest have støbt soklen med udgangen af indeværende år.

Brabrand Boligforening har skrevet kontrakt med kommunen om købet af grunden mellem Z-huset og ungdomsbolighøjhusene. Denne kontrakt skal nu godkendes af Byrådet, hvorefter en lokalplan, der vil tillade byggeri i op til 12 etager, også skal udarbejdes for grunden. Direktør for Brabrand Boligforening Torben Overgaard ønsker byggestart til efteråret, hvis altså lokalplanen er færdig i tide, og et færdigt byggeri til foråret 2013. På grunden skal der bygges 7.000-9.000 kvm almene familieboliger og 5.000-9.000 kvm ungdomsboliger, der skal fungere i tilknytning til ungdomsboligerne på nabogrunden. Brabrand Boligforening fik behov for en ny grund efter at have haft en andel på 7.000 kvm i Isbjerget, men PensionDanmark ønskede at bygge alene. Prækvalifikation afholdes inden sommerferien.

Artikler:

Giv kommentar