Boligforeningen Ringgården har lagt dommerbetænkningen til deres afholdte konkurrence ud på nettet. Så for de nysgerrige kan alle konkurrenceforslag nu ses og analyseres. Jeg havde gerne set, AART havde vundet med deres projekt.

CEBRA præsenterer også deres TK 2-højhus i en pop-up på deres website med yderligere visualiseringer. Jeg er stadig ikke imponeret, over hvad der mest af alt ligner en middelalderborg end “Manhattan”.

Der har været rigtig mange gode arkitekturrelaterede nyheder omkring årsskiftet, men ind til videre har de tre afslørede ungdomsbolighøjhuse været den største skuffelse. Hverken CEBRA eller Arkitema har efter min mening bidraget med noget kvalitativt til Aarhus Docklands’ helhedsindtryk. Bare fordi man er ung, betyder det ikke man har lyst til – eller fortjener – at bo i arkitektur med kort levetid.

Dommerbetænkning:
Aktive ungdomsboliger på Havnen i Århus

Links:

CEBRAs side om TK 2

[update d. 21/1-11 kl. 20.55] CEBRAs side om Marina House

4 kommentarer

Anonym på 20. januar 2011  · 

AARTs projekt synes umiddelbart meget spændende, men jeg synes ikke Arkitemas bud er helt uden kvaliteter heller… Modsat de to CEBRA projekter, som er det rene makværk i forhold til AART og Arkitemas arkitektoniske forslag! En skam at CEBRA ikke levere spændende arkitektur, til en ellers meget spændende placering i byen!

Knud

Asbjørn Skødt på 20. januar 2011  · 

Arkitemas er klart bedre end CEBRAs. Et gennemarbejdet og professionelt projekt fra Arkitemas side, men jeg føler ikke rigtig for det. Det mangler ligesom CEBRAs en tidløs kvalitet.

Anonym på 23. januar 2011  · 

Enig – cebras forslag er ikke særligt spændende.

Asbjørn Skødt på 24. januar 2011  · 

Ja, og det får en til at undre, hvor meget indflydelse, de egentlig har haft på Isbjerget, og dermed hvor meget credit de kan få for Isbjerget. Med tre andre arkitektfirmaer og vigtigst et innovativt arkitektfirma som JDS, så virker det mere som om CEBRA kom med i projektet for at få en lokal tegnestue med. Det er ofte en forudsætning for at vinde i Aarhus.

De bliver i hvert fald nødt til at præstere bedre end Marina House og TK2 frem over, hvis de ønsker at leve op til Isbjergets standard, og at der dermed ikke skabes mistillid til deres reelle involvering i projektet.

Giv kommentar