Boligforeningen Ringgården har fundet en vinder af deres afholdte konkurrence om et nyt ungdomsbolighøjhus på Aarhus Docklands. Arkitema kunne for nogle dage siden meddele, at de var gået videre til anden runde i konkurrencen, og det er nu dem, der med ovenstående projekt er løbet af med sejren. Højhuset får som bekendt 12 etager, men der ud over ved vi følgende detaljer: Kaldes “Zero House”, får 99 boliger og 5.205 kvm, koster 112 mio. kr. at opføre og bliver energiklasse 2025 med bl.a. solpaneler på taget, solceller på den ene side af bygningen og LED-belysning. Byggestart vides der umiddelbart ikke noget om. Arkitema skriver, at de har ladet sig inspirere af havnens siloer og skibe til højhusets arkitektur. Nu mangler vi kun at høre nyt om de to lavere bygninger, som Sjælsø og Ringgården også vil opføre med ungdomsboliger.

Det vindende team bestod af: Arkitema, entreprenøren Myhlenberg og ingeniørfirmaerne Niras og Esbensen. Ringgården har indskannet dagens forside og artikel i JP Aarhus, som jeg linker til herunder.

Artikler:

Arkitema vinder ungdomsboliger på Aarhus Havn af Arkitema

Fremtidens studenterhybel af JP Aarhus

99 ungdomsboliger på Århus Havn af Myhlenberg

Giv kommentar