Det betyder, at lokalplanen sendes i sidste høringsfase fra d. 26/1-23/3. Se mit tidligere indlæg om lokalplanens indhold for yderligere oplysninger.

Tidligere indlæg:

Højhusene ved Viborgvej ændres i lokalplanforslag

[update d. 13/1-11 kl. 15.49] Byrådspolitikeren Jan Ravn Christensen (SF) har bedt kommunen udarbejde et notat om, hvorvidt markedet i Aarhus kan bære endnu et hotelprojekt. Kritik som jeg også før er kommet med i forbindelse med de mange hotelprojekter, der arbejdes med. Nicolai Wammen mener markedet skal råde, og konkurrence er vigtig for lavere priser på hotelovernatninger. Det er i sin substans ganske sandt, men spørgsmålet er også om Viborgvej ved Tilst er den rigtige placering for et stort hotelhøjhus. Det er den vurdering, Byrådet skal tage.

Godkendes lokalplanen skal der findes hoteloperatører til højhusene: Light*house, Sky Tower og så Viborgvej. Sikkert er, at ikke alle vil blive realiseret inden for en overskuelig fremtid. Jeg forventer dog, at en kommende hoteloperatør bliver First Hotels, der har hoteller i hele norden og i Aalborg, Odense, Kolding og tre stk. i København. De må være meget interesserede i at komme ind på det aarhusianske marked.

3 kommentarer

Anonym på 13. januar 2011  · 

Det kan da aldrig være byrådet der skal bestemme om hvorvidt der er for mange hotelværelser i byen. Byrådet kan bestemme om der er for lidt og så lægge op til i lokalplaner osv og dermed opfordre til flere hoteller.
Hvis en bygherre ønsker at bygge og drive et hotel så er det vel fordi han vurdere at byen kan bære det, ellers er det vel hans egen fejl.

Asbjørn Skødt på 13. januar 2011  · 

Undskyld, men kan du ikke læse? Her er hvad, jeg skrev:

Det er i sin substans ganske sandt, men spørgsmålet er også om Viborgvej ved Tilst er den rigtige placering for et stort hotelhøjhus. Det er den vurdering, Byrådet skal tage.

Asbjørn Skødt på 14. januar 2011  · 

Det var en unødvendig hård tone fra min side, som ikke bidrager til en god debat. Undskyld!

Giv kommentar