Arkitektskolen Aarhus har planer om at flytte i et nybyggeri et sted i midtbyen, hvilket Kulturministeriet dog først skal godkende. Årsagen er utidssvarende undervisnings- og arbejdslokaler, der i en akkrediteringsrapport fra sidste år betegnes som hæmmende for de studerendes uddannelse. Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at Arkitektskolen ønsker at bygge nyt, og dermed samle deres aktiviteter på en adresse i stedet for de nuværende ti, men hvor de ønsker at bygge efter Kulturministeriets tilladelse, er endnu ukendt. Umiddelbart ser jeg kun Aarhus Docklands eller Ceres-grunden som muligheder. Som jeg tidligere har rapporteret, ønsker Arkitektskolen, at det kommende arkitektur- og designcenter ved navn AND skal fysisk placeres i deres lokaler. En beslutning kommunen ikke er afvisende overfor, men stadig en de skal træffe og ikke Arkitektskolen.

Artikel:
Arkitektskolen vil flytte af JP Aarhus

2 kommentarer

Anonym på 23. januar 2011  · 

Hvad med Godsbane området, hvor kommunen i forvejen har en vision om at få et kreativt miljø op at stå… Tror ikke på at det bliver på havnen, der har kommunen jo allerede placeret Navitas. Ceres grunden vil også være oplagt! I sammen omgang synes jeg det kunne være spændende at lave et arkitekt område, hvor arkitekt firmaer kan leje sig ind billigt, for at skabe et synergi område, ligesom man har set det på katrinebjerg! Det ville være oplagt, når vi i forvejen har Danmarks største koncentration af arkitektfirmaer, at de kunne bruge hinanden til sparring og ikke kun konkurrence som idag.

Asbjørn Skødt på 24. januar 2011  · 

Ja, det er en mulighed, jeg ikke lige havde tænkt på. At samle Arkitektskolen i det kreative miljø der er omkring ARoS, Musikhuset, Musikkonservatoriet og Godsbanen ville være en god løsning med den profil Arkitektskolen har, og de muligheder et AND med udstillingsfaciliteter ville bringe.

Giv kommentar