Bestyrelsen for Moesgård Museum har besluttet, at byggeriet af den nye museumsbygning tegnet af Henning Larsen Architects bliver igangsat “umiddelbart efter jul”, hvilket jeg tolker som januar. Henning Larsen vandt konkurrencen i 2005, så det er glædeligt, at der endelig sker et skred i realiseringen. Det nye museum får 15.000 kvm og forventes færdig i foråret 2014.

Bygningen kommer til at skråne op ad marken nord for den nuværende museumsbygning, og vil tilpasse sig de naturlige omgivelser ved bl.a. at have grønt tag. En bygning der tager hensyn til naturen ved Moesgård, som mange også kommer for at besøge. Jeg glæder mig i hvert fald meget til at besøge den smukke, nye museumsbygning.

Følgende har ydet økonomisk støtte til byggeriet, som løber op i 345 millioner kroner: VELUX FONDEN, VILLUM FONDEN, OAK Foundation Denmark, Augustinus Fonden m.fl., Aarhus Universitet, Århus Kommune og Kulturministeriet.

Dokument:

Moesgård – fremtidens museum

Artikel:

Byggeriet af det nye Moesgård Museum kan begynde af Moesgård Museum

Giv kommentar