Nu sker der endelig skred i sagen om højhusene ved Viborgvej. Lokalplanforslaget er gjort tilgængeligt af kommunen, men dog ikke sendt i høring endnu, og kommunens sagsbehandling medfører en ændring i bygningshøjden på det ene højhus fra maks. 100 m til maks. 75 m og 23 etager. Det lyder for mig som en rigtig god idé. Projektet er i forvejen oppustet med de mange tårne.

Lokalplanområdet tillader bebyggelse på i alt 32.000 kvm. Lokalplanen kan kun vedtages med et tillæg til kommuneplanen på grund af bygningshøjderne, der strider med den eksisterende kommuneplan for området. I alt 73 indsigelser har kommunen modtaget under den første forudgående høring. 34 af dem er dog enslydende, hvorfor de af kommunen betragtes som en underskriftsindsamling.

Dokument:

Lokalplanforslag 885

Links:

Dansk Erhvervsprojekt

2 kommentarer

Mikael Lyk Madsen på 21. december 2010  · 

Dette projekt har godt nok været undervejs længe. Jeg vidste faktisk ikke præcis hvor placeringen var, så jeg blev lidt overrasket da jeg lige tjekkede på et kort – det er jo meget langt fra midtbyen.

Jeg må indrømme jeg ikke helt forstår denne trang til at bygge højhuse så langt uden for midtbyen, det ville være meget bedre om man fik lavet en klynge et centralt sted, f.eks. øst for Banegården og Bruuns Galleri, som vi også har snakket om.

Det er selvfølgelig noget sort/hvid stillet op, men synes det er sørgeligt at flere af de højeste planlagte højhuse ligger så langt fra midtbyen. Når der nu endelig er ved at komme hul på højhusbylden burde man fra kommunens side bevidst have satset på "klyngen", eller i hvert fald mere centrale placeringer.

Når det er sagt ser jeg dog stadig hellere disse højhuse bygget langt ude på Viborgvej end slet ikke bygget.

Asbjørn Skødt på 21. december 2010  · 

Konceptet om højhusklynger er jeg helt enig i, og det er også så småt på vej i Værkmestergade. Beklageligvis ligger den fastlagte højhuspolitik ikke op til koncentration af højhuse på få lokationer, men spredning over hele byen ved større vejkryds. Det giver bygherrerne frihed til at vælge placering, men det betyder samtidig også, at muligheden for en skyline bliver besværliggjort og en masse potentiale i byen går tabt.

Jeg kan dog samtidig godt lide idéen om højhuse som byporte, og det er i dette lys Viborgvejhøjhusene og Sky Tower i Skejby skal ses. Byen kan godt rumme Sky Tower, uden at det går ud over højhusudviklingen i centrum, da Skejby er et attraktivt område for virksomheder. Viborgvej er på samme måde attraktivt for virksomheder, men det her projekt er fuldstændig overdimensioneret. Jeg så da gerne højhusprojektet bygget, men jeg sidder ikke rigtig tilbage med en forventningsglæde, som jeg gør ved Sky Tower.

Forresten tillykke med det nye højhus ved banegården i Herning. Man kan ikke kommentere nyheder på dit website, så du får den her i stedet.

Giv kommentar