Den stolte forælder Århus Kommune har besluttet, at De Bynære Havnearealer skal have et rigtigt navn i det herrens år 2011. Nu går det ikke længere an at kalde den lille opkomling for De Bynære Havnearealer. Det er også alt sammen lidt ukristeligt. Rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay, udtaler til Århus Stiftstidende:

“Vi skal have et navn, der fænger, og som illustrerer de fantastiske kvaliteter i den nye bydel.”

Arbejdet begynder i februar, og her er lidt om tidshorisonten som sædvanlig er:

“Det bliver en længere proces, hvor vi gennem foråret inddrager borgerne gennem events og borgermøder, men vi skal også i dialog med erhvervslivet og med bygherrerne på havnen. Vi skal inddrage en masse kreative mennesker – lige fra reklamefolk til kulturpersonligheder – i processen for at nå frem til, hvad det er for kvaliteter i den nye bydel, vi skal prøve at få med ind i navnet.”

Godt at navnet endelig ændres, da De Bynære Havnearealer ikke fungerer i daglig tekst og tale. Jeg vil som tidligere skrevet benytte Aarhus Docklands ind til da. Nogen forslag til et nyt navn? Det kan næsten kun blive bedre, blot så længe vi ikke begår samme fejl som Ørestad i forhold til internationalisering, men det er der vist ingen chancer for med den politiske repræsentation, vi har i øjeblikket.

Artikel:

Hvad skal den nye havneby hedde? af Århus Stiftstidende

Giv kommentar