Børsen bragte i går en artikel om det byggeboom, Århus oplever og vil opleve i de kommende år. Det anslås, fra tal leveret af CRM Byggefakta, at der skal udføres projekter for i alt 28 milliarder kroner, hvor af kun 4 milliarder betegnes som “usikre”.

Jeg har ikke adgang til betalingsservicen CRM Byggefakta, så jeg kan ikke vurdere korrektheden af det angivne beløb på 28 milliarder, men Aarhus Docklands nævnes i artiklen som eksempel og er vurderet til “mindst 5 milliarder kroner”. Det samlede Multimediehus koster 1,9 milliarder, Isbjerget 500 millioner, Bestseller over 1 milliard, det samlede Light*house mindst 2 milliarder og allerede der, er vi over fem milliarder. Z-huset, SHiP, Navitas og ungdomsbolighøjhusene er ikke engang medregnet her, og det er jo blot de etaper, som allerede er solgt. Det nævnes, at der i øjeblikket er 3 gange så mange planlagte og igangsatte byggerier per indbygger som i hovedstadsområdet, men jeg må så også lige give den kommentar, at Århus i den grad har et stort efterslæb at indhente.

Hvad artiklen forsøger at kommunikere er nu heller ikke de små detaljer, om hvorvidt der nu bygges for 24 eller 28 milliarder kroner, men snarere blot at der bygges meget i Århus i de kommende år, og deri kan jeg kun være enig. Blot de seneste par dage har været meget hektiske, og jeg har næsten ikke kunnet følge med i dækningen.

Artiklen i Børsen kræver abonnement, så jeg linker til DR Østjyllands gengivelse af artiklen.

Artikel:

Byggeboom i Århus af DR Østjylland

Giv kommentar