JP Århus har i dag tillægget Business med et større tema om De Bynære Havnearealer. Alle nuværende projekter gennemgås i selvstændige artikler med undtagelse af Olav de Linde’s SHiP, som af ukendte årsager ikke nævnes. Projektmagerne og arkitekterne bag interviewes, og visualiseringer medfølger alle artiklerne. Der afsløres dog ikke meget nyt, bortset fra en flot visualisering af Bestsellers kontorbygning ved solnedgang og så en nyhed om Z-husets fortsættelse “i løbet af foråret”. Direktøren for Z-huset Mogens Sønderup udtaler:

” Vi er de første som byggede herude på Pier 4, og efter planen får vi lagt låg på p-kælderen og går i gang med at bygge over jorden i løbet af foråret. 18 måneder efter vil de første flytte ind i lejlighederne. Vi ændrer lidt på Z-huset, idet vi reserverer et mindre areal i huset til kontorer og erhverv end oprindeligt planlagt og i stedet bruger pladsen til flere store og mindre lejligheder.”

Kilde: JP Århus Business

4 kommentarer

Thomas Wiberg på 3. november 2010  · 

Hej!!

Lækkert med de mange nyheder om byggeri i Århus i de kommende år. Kan du fortælle lidt mere om, hvad artiklen specifikt fortæller om bestseller byggeriet? Hvornår forventer de at gå igang fysisk ved Nørreport, og hvornår forventes domicilet færdig og klar til brug?

Tak for en super blog!!

Thomas

Asbjørn Skødt på 3. november 2010  · 

Der etableres: parkeringskælder i tre niveauer, 800 arbejdspladser, 500 cykelparkeringspladser, bygningen bliver energiklasse 1, mulighed for skøjtebane om vinteren i vandet mellem Bestseller og Navitas Park, højhusdelen får 12 etager og 48 m, færdigt byggeri i udgangen af 2012,i alt 22.000 kvm i hele bygningskomplekset, bygningen vil rumme kontorer, showrooms, auditorium, kantine, foto- og filmstudier, og ikke mindst en offentlig tilgængelig café, der understøtter Bestsellers ønske om at bygningen bliver en del af bylivet. Bestseller opfordrer også folk til at komme ned og fiske på grunden, når bygningen står færdig.

Angående byggestart stod der ikke noget om det. Lokalplanen forventes færdig i december, og Stiften skrev i avisen i går, at byggestart forventes i januar.

Hvis du er interesseret i at se visualiseringen af bygningen, så har jeg indskannet den i dårlig kvalitet. Hvis JP mener, jeg bryder deres ophavsret ved at dele dette med mine læsere, så må de jo kontakte mig: http://i152.photobucket.com/albums/s186/Asbjoern/img020.jpg

vh. Asbjørn

Thomas Wiberg på 4. november 2010  · 

Hej

Det lyder jo vanvittigt spændende det byggeri. Glæder mig virkelig til at der kommer gang i multimediehuset, å-åbningen, letbanen, Navistas, Bestseller og alle byggerierne ude på Pier 4. Århus er jo en fuldstændig forandret by om 5 år. Håber du fortsat vil holde os "up to date" på bloggen her om alle byggerierne.

Thomas

Asbjørn Skødt på 4. november 2010  · 

Bestseller er en af de bygninger, jeg ser mest frem til. Ikke mindst fordi der står en virksomhed bag og ikke et ejendomsselskab. Bygningen har i den grad en tydeligere identitet.
Ja, med disse bygninger, KPC-højhuset og Light*house-højhuset så er Århus noget helt andet og en meget mere dynamisk by at være en del af om 5 år.

Jeg vil da gøre mit bedste, men det er meget tidskrævende for mig at skrive denne blog, så min aktivitet vil variere i perioder. Nogen gange får jeg alt med, og andre gange gør jeg ikke. Men De Bynære Havnearealer vil helt sikkert være et yndet udflugtsmål for mig i de kommende år.

vh. Asbjørn

Giv kommentar