Kilde: C. F. Møller

Jeg valgte bevidst ikke at skrive, om den delte førsteplads C. F. Møller vandt i sommers om et nyt opera- og kulturhus i Kristiansund, Norge. Dommerpanelet for konkurrencen præmierede to projekter med førstepladsen, og har efterfølgende alligevel skulle beslutte, hvilket projekt, der fik love til at løbe med den endelige sejr. Jeg forstod ikke dengang konceptet med at tildele to projekter en kombineret førsteplads, når den ene alligevel skal frasorteres, og jeg gør det stadig ikke. Reelt set får projektet en andenplads, og projektet bliver ikke opført, så hvorfor ikke blot følge rammerne og udvælge vinderprojektet i den samme proces?

Nyheden fra C. F. Møllers website i dag er, at den knivskarpe duel mellem C. F. Møller og det norske arkitektfirma Space Group sammen med London-baserede Brisac Gonzales nu er faldet ud til deres fordel. Det giver derfor mening for mig at skrive om det nu, selvom en række medier valgte at rapportere om den delte førsteplads i sommers. Tillykke med sejren C. F. Møller!

Fakta:

Kristiansund Opera- og Kulturhus forventes færdig i 2014 og vil tilsammen have 15.400 kvm fordelt på de følgende faciliteter: Operasal, balletcenter, bibliotek, højskolecenter, konferencelokaler, restaurant, café og en skybar med udsigt.

Link:

C. F. Møller

Giv kommentar