oktober4

Store Sal i Musikhuset renoveres

Udgivet af Asbjørn Skødt i Kulturliv med Kommentarer lukket til Store Sal i Musikhuset renoveres

Kilde: Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus har modtaget en donation fra Købmand Herman Sallings Fond på 10 mio. kr., og kombineret med et tilsvarende beløb på 8,9 mio. kr. fra kommunale bevillinger og driftsbudgettet vil Store Sal blive renoveret i en to måneder lang periode til sommer 2011. Store Sal har stået uberørt siden indvielsen i 1982, og det er derfor en tiltrængt renovering. Man kan godt fornemme 80’ernes stilart særligt i forhold til farvevalg, når man sidder i salen.

Der er tale om følgende inventar, som vil blive udskiftet:

  • Ny belysning

Glødepæren udfases i Den Europæiske Union. Belysningen i Store Sal skal derfor redesignes for at komplementere nutidig teknologi på området.

  • Ompolstring af stole og nyt gulvtæppe

Tusindvis af forestillinger og millioner af gæster i Store Sal har sat sit præg på stole og gulvtæpper i Store Sal. På den positive baggrund trænger begge dele til snarlig udskiftning og ompolstring. Tæppet blev sidst skiftet og stolene sidst ompolstret i Store Sal for 12 år siden.

  • Kunstnerisk bearbejdning og nyt scenetæppe

Store Sal samt orkestergrav og -skærm fremstår efter mange års intensiv brug træt, bleg og falmet. Udtrykket er blevet specielt synligt efter Musikhusets tilbygning stod færdig i 2007. Renoveringen kan medføre et farveskifte, så kombinationen af stolebetræk, tæpper, scenetæppe og vægge danner en helhed.

  • Ventilationsanlæg udskiftes og energioptimeres

Det beregnede mindre forbrug giver Musikhuset Aarhus en forventet stor årlig besparelse og sikrer Musikhuset en miljørigtig profil. Anlægget vil samtidig resultere i et bedre indeklima i salene. Projektet lukker salen i en periode på to måneder, hvorfor det er hensigtsmæssigt at gennemføre de andre delprojekter i samme periode.

Artikler:

Musikhusets store sal skal renoveres af Århus Kommune

Milliongave til Musikhuset af JP Århus

Link:

Musikhuset Aarhus

kommentarer er lukket.