oktober2

Siloetten præmieres af kommunen

Udgivet af Asbjørn Skødt i Arkitekturklyngen med Kommentarer lukket til Siloetten præmieres af kommunen

Et af de tre byggerier i 2010 der blev præmieret af kommunen i Byrådssalen i går var bolighøjhuset Siloetten i den nordlige forstad Løgten. Siloboligerne rækker 36 m i vejret, og har siden de stod færdige været beskrevet i internationale tidsskrifter og udstillinger. Arkitekterne bag, C. F. Møller, er naturligvis stolte, og partner Julian Weyer udtaler i deres pressemeddelelse:

“Vi er meget glade for anerkendelsen. Vi har fra starten vidst, at det her ville blive et meget specielt projekt. Det er ikke alle byer med ca. 7.000 indbyggere, der har den slags ambitioner, og det er unikt at få lov at arbejde med et landligt højhus. Samtidig har projektet et spændende, bæredygtigt element, med genbrug af den tidligere kornsilo, der har givet mulighed for at skabe utraditionel arkitektur med boligkvaliteter udover det sædvanlige, ikke mindst den fantastiske udsigt fra alle lejligheder.”

Siloetten er et spændende bidrag til arkitekturen i og omkring Århus, og desværre har finanskrisen betydet, at  Siloetten står meget alene i den kategori i Århus. 12 af 21 boliger er da også kun ind til videre blevet solgt, hvilket giver projektet en bismag af dårlig økonomi for bygherren, men vigtigst for os arkitekturinteresserede er, at den er blevet bygget. De resterende boliger skal nok blive solgt nu, hvor boligmarkedet er tøet op. Nedenstående billeder følger pressemeddelelsen:

Kilde: C. F. Møller

De to andre vindere af dette års arkitekturpræmiering har jeg desværre ikke kendskab til. Kommunen har endnu ikke skrevet om vinderne på deres primære website eller deres arkitekturguide, hvor tidligere års vindere står opført.

Pressemeddelelse:

Siloetten – “godt og smukt byggeri” af C. F. Møller

kommentarer er lukket.