oktober2

Schmidt hammer lassen vinder udvidelsen af Kolding Sygehus

Udgivet af Asbjørn Skødt i Arkitekturklyngen med Kommentarer lukket til Schmidt hammer lassen vinder udvidelsen af Kolding Sygehus

De har gjort det igen. Schmidt hammer lassen vinder endnu en konkurrence i 2010, og denne gang deres første hospitalsbyggeri ved udvidelsen af Kolding Sygehus. De har dog en gang tidligere i 2002 deltaget i en hospitalskonkurrence om Østfold Sygehus i Norge, som de dog ikke vandt. Konkurrencen er vundet sammen med CREO Arkitekter, GBL Arkitekt og Landskab, Balslev Rådgivende ingeniører og Niras.

Udvidelsen af Kolding Sygehus kommer til ca. at koste en halv milliard og vil stå færdig i 2014. En lidt anden økonomisk ramme og en noget mere begrænset tidshorisont end Det Nye Universitetshospital i Skejby, men det er også to meget forskellige udvidelser, vi taler om. Kolding Sygehus vil få tilføjet 32.000 kvm, hvorimod Skejby vil få 187.000 kvm, men hermed sammenlægges også fire hospitalsområder i Århus til et område. Partner i shl Kim Holst Jensen udtaler sig vedrørende deres første hospitalsopgave:

”Det er en styrke, at vi er en ny aktør i sygehusverdenen,” siger partner Kim Holst Jensen, og han fortsætter: ”Vi har bevæget os ud på nyt terræn med ydmyghed og en stor portion nysgerrighed. I et vindende samarbejde med det resterende team har vi med dette projekt vist, at vores arkitektoniske ambition og helhedsforståelse har en plads også i sygehussammenhænge.”

Jeg vil ikke skrive mere om udvidelsen, da det jo intet har med Århus by at gøre. Det skal dog nævnes, at schmidt hammer lassen også vil indgive et konkurrenceforslag til udvidelsen af Herlev Sygehus, så det er et område, de har tænkt sig at prioritere for fremtiden. C.F. Møller er den tegnestue i Århus, der foreløbig har været og er den store spiller på hospitalsområdet.

Artikler:

Schmidt hammer lassen architects vinder sygehuskonkurrence af schmidt hammer lassen

Shl, Niras og Creo vinder sygehusbyggeri til 573 millioner kr. af magasinet ejendom

kommentarer er lukket.