oktober14

Produktionscenter for scenekunst, billedkunst og litteratur opføres

Udgivet af Asbjørn Skødt i Kulturliv med Kommentarer lukket til Produktionscenter for scenekunst, billedkunst og litteratur opføres

I disse dage er overflødige bygninger ved at blive nedrevet på godsbanearealerne, så det nye produktionscenter for scenekunst, billedkunst og litteratur kan opføres. Lokalplanen er – som jeg tidligere har nævnt – blevet godkendt, og nu mangler blot en byggetilladelse fra kommunen selv, som forventes at foreligge om to uger. Det ser derfor ud til, at Århus får endnu et nybyggeri, og denne gang er det et af kommunens vigtige projekter, der startes. Forlægningen af Åhavevej begyndte i juni, og Multimediehuset vil begynde i 2011, så vi står nu i en situation, hvor de konkrete projekter, der har været talt om længe i Århus, er på vej til at blive realiseret. De er ikke længere immaterielle størrelser, der ligger fjernt i fremtiden og truer med ikke at blive til virkelighed.

Jeg var for første gang på godsbanen i tirsdags for at deltage i et kulturarrangement, og det har været en øjenåbner for mig i forhold til, hvor meget potentiale godsbanearealerne indeholder. Om to uger begynder første etape i omdannelsen af det industrielle wasteland, der ligger umådeligt centralt i Århus, og det bliver spændende at se, hvilke andre formål, godsbanen for fremtiden vil komme til at rumme. Vigtigst af alt, også forud for interessant arkitektur, er at der kommer liv. Jeg kunne dog godt have ønsket mig en større bebyggelsesgrad, end den helhedsplanen ligger op til, da området ligger i omgivelser, der vækker en følelse af urbanitet, og den nye bydel skulle gerne være med til at stimulere denne følelse.

Fakta:

Det nye produktionscenter vil rumme 8.000 kvm, stå færdig til december 2012 og koste 107 mio. kr. hvoraf fonden Realdania støtter med 58 mio kr. Det tidligere bysbarn 3XN har tegnet bygningen.

Artikel:

Nyt kulturhus på vej i Århus af Building Supply

Links:

Godsbanen

Realdania

kommentarer er lukket.