Siden Comwell forlod Light*House har de arbejdet på at finde en alternativ placering for et Århus-hotel, og det viser sig nu at hotelkæden, der har indgået en aftale med KPC om at leje sig ind i deres Værkmestergadehøjhus, netop er Comwell. De vil etablere et konferencehotel med 240 værelser, hvilket koncernchef Preben Nesager begrunder med:

“Konferencefaciliteterne på det århusianske marked er utilstrækkelige, og derfor skal Comwell være i byen. Området er perfekt til et nyt konferencehotel, især set i lyset af de kommende planer for området ved rutebilstationen. Samtidig skaber vi et nyt koncept, hvor hotel og rådgivningsvirksomheder samarbejder, og det forventer vi os meget af.”

De to sidste kontorlejere i højhuset er i samme ombæring også blevet afsløret som advokaterne Bech-Bruun og revisorerne Deloitte. De to firmaer vil indtage de øverste 10 etager. Finansieringen er på plads, så alt hvad der nu mangler er en ny lokalplan for grunden. Monstro ikke byrådet tillader byggeriet, så det kan begynde i 2011 og stå færdig i 2013.

Artikel:

Hotelkæde i nyt højhus i Århus C af JP Århus

10 kommentarer

Thomas Wiberg på 1. oktober 2010

Ja lad os nu se. Du kan følge alle lokalplaner, lige fra de er under vurdering gennem den månedslange vurderingsproces, indtil lokalplanerne bliver vedtaget – her:

http://www.aarhuskommune.dk/borger/bolig-og-byggeri/Lokalplanlaegning/Lokalplanoversigt.aspx

Jeg fatter ikke, hvorfor Århus Kommune ikke allerede har lagt en stram tidsplan for lokalplanen, som vil bringe en perle af et højhus til byen og sikre 100vis af arbejdspladser både under og efter byggeriet. Når nogle påstår at det offentlige kunne være lidt hurtigere i sagsbehandlingen er det vist noget om det? Men Århus er jo ikke ligefrem kendt for at være blandt de hurtige. Men håber nu snart der sker noget med lokalplansprocessen for det her vidunderlige projekt, så det kan stå færdigt asap!!

Thomas Wiberg, Århus

Asbjørn Skødt på 2. oktober 2010

Ja, jeg benytter kommunens informationssystem til lokalplanlægning dagligt, og jeg vil selvfølgelig dække de vigtigste milepæle i arbejdet med højhusets lokalplan. Tak for linket alligevel.

Jeg er ikke helt enig i, at kommunens sagsbehandling er unødvendig lang. Det afhænger fuldstændig af byudvikleren/rekvirenten. Kommunen ved godt, hvornår de skal foretage en hurtig sagsbehandling, hvilket er demonstreret i tilfældet med vestas' sagsbehandling, som tog 9 måneder uden sidespor eller forsinkelser: http://lokalplanerweb.aarhuskommune.dk/Lokalplan.aspx?id=915#top

Modsætningen er højhusene ved Viborgvej, der indtil videre har taget to år og stadig er i gang, men som det fremgår af dens sagsbehandling, så ligger ansvaret hos rekvirenten: http://lokalplanerweb.aarhuskommune.dk/Lokalplan.aspx?id=879#top

Bygninger bliver visuelt markante i bybilledet i rigtig mange år, så der er ingen grund til at forhaste en sagsbehandling. Særligt ikke når det angår højhuse. Jeg gad selvfølgelig godt se højhuset under opførelse i morgen, men der er trods alt udsigt til, at højhuset vil stå færdig om maksimum tre år, hvilket er en acceptabel tidsramme.

Thomas Wiberg på 3. oktober 2010

Hej igen!!
Jeg er helt enig med dig i, at lokalplaner generelt skal gennemføres efter grundig overvejelser og debatter. Men sagen er jo, at der allerede er vedtaget en højhuspoltik for Århus, hvor netop grunden til det flotte højhus er udpeget som en egnet lokation. Derfor burde man "speede" lokalplansprocessen op til max 6. mdr., så projektet allerede til sommer 2011 kunne skabe nye arbejdspladser og dynamik.

Asbjørn Skødt på 3. oktober 2010

Hej igen Thomas.

Det er sandt nok, men de normale høringsprocesser skal stadigvæk gennemføres, og byrådet skal stadig behandle lokalplanen i to omgange. Dvs. en normal lokalplanproces skal gennemføres som enhver anden bygning. Jeg tror, du mere skal opfatte højhuspolitikken, som noget der udelukker eller besværliggør højhusbyggeri på uegnede områder, end noget der gør, at højhuse har lettere ved at blive vedtaget. Byen har rigelig dynamik til, at vi ikke behøver forhaste beslutningsprocesser.

Tak for kommentarerne. Jeg sætter pris på din deltagelse.

Thomas Wiberg på 17. oktober 2010

Hej igen!!

Nu er der gået en lille måneds tid siden værkmestergade-projektet blev offentliggjort. Så jeg tænkte det var tid til at besøge lokalplansiden på Aarhuskommune.dk, for at se hvordan det gik med lokalplan. Men jeg erfarrede jo nok lidt som ventet at intet var sket – typisk Århus Kommune! Har du "insider infos" om man overhovedet vil tillade et så relativt højt hus på denne lokation, og hvornår man forventer, at lokalplan processen vil starte?

Hilsen

Thomas

kommentarer er lukket.