oktober1

Isbjerget + PensionDanmark = byggeri til december [update]

Udgivet af Asbjørn Skødt i Aarhus Ø med Kommentarer lukket til Isbjerget + PensionDanmark = byggeri til december [update]

Den officielle meldelelse fra kommunen at Isbjerget nu er overtaget af PensionDanmark, og at Jørn Tækker dermed er fri for sine forpligtelser:

PensionDanmark overtager Isbjerget-grunden og –projektet til opførelse på den nye bydel på havnefronten i Århus. Det er planen at gå i jorden allerede i år, så de godt 200 lejligheder står klar til indflytning hurtigst muligt. Borgmester Nicolai Wammen siger:

“Det er et utrolig positivt signal for den nye bydel på havnen, at byggeriet nu går i gang. Det understøtter Århus som en by i fortsat vækst. Det har været et langt, sejt træk at holde Isbjerget-projektet flydende gennem finanskrisen. At det nu er lykkedes er en fantastisk god nyhed for byen.”

Rådmand for Teknik og Miljø Laura Hay tilføjer:

“Det er en stor gevinst for byen, at PensionDanmark investerer i Århus. Flere af byggerierne på havnefronten står på spring for at komme i gang. Det skaber uvurderlige arbejdspladser for bl.a. vores byggeindustri. Samtidig får vi med et pensionskassebyggeri en ny, attraktiv boligform på De Bynære Havnearealer.”

Også PensionDanmark udtrykker glæde over at blive en del af det århusianske boligmarked og en vigtig brik for De Bynære Havnearealer. Adm. direktør for PensionDanmark Torben Möger Pedersen siger:

“Vi anser Isbjerget-projektet for at være en rigtig god investering, som samtidig giver vores medlemmer og andre adgang til attraktive boliger. Beboerne kommer til at bo i spændende lejligheder på én af Århus’ absolut bedste placeringer, og vi glæder os meget til snart at gå i gang med byggeriet.”

Aftalerne blev underskrevet torsdag den 30. september 2010, og overdragelsen blev præsenteret på et pressemøde i dag, fredag den 1. oktober 2010 i Århus.  Isbjerget-projektet er tegnet i et internationalt samarbejde mellem de danske tegnestuer cebra og JDS Architects samt hollandske SeARCH og franske Louis Paillard. Byggeriet rummer godt 200 lejligheder og bliver placeret på den såkaldte Ø2 på spidsen af Nordhavnen.

Pressemeddelelse:

PensionDanmark opfører Isbjerget af Århus Kommune

[update d. 3/1-2010 kl. 23.45] Den officielle meddelelse fra PensionDanmark at NCC er valgt som entreprenør, og byggestart vil ske til december:

Høj kvalitet og god beliggenhed er centralt for PensionDanmarks portefølje af erhvervs- og boligejendomme. Det lever den nye investering i Århus i høj grad op til.

”Det er et enestående byggeri, som vil give mange familier nye, gode boligforhold i det centrale Århus. Det er en væsentlig udbygning af vores investeringer i ejendomme, som skal sikre medlemmerne et godt og sikkert afkast”, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark. Investeringen er på i alt ca. 0,5 mia. kr. PensionDanmark har tidligere opført i alt ca. 400 boliger i Ørestaden, Lyngby, Frederiksberg og Ballerup. Partnerskabet mellem Århus Kommune som grundsælger og PensionDanmark som køber og bygherre af Isbjerget er central for opbygningen af en ny levende bydel på de havnearealer, der støder direkte op mod centrum af Århus.

”Det er en stor gevinst for byen, at PensionDanmark investerer i Århus. Flere af byggerierne på havnefronten står på spring for at komme i gang. Det skaber uvurderlige arbejdspladser for bl.a. vores byggeindustri. Samtidig får vi med et pensionskassebyggeri en ny, attraktiv boligform på De Bynære Havnearealer”, siger borgmester Nicolai Wammen, Århus Kommune.

Boliger for alle

Isbjerget får lejligheder på mellem ca. 50 og 200 m2. Boligprojektet er tegnet af de danske tegnestuer CEBRA og JDS Architects samt hollandske SeARCH og fran-ske Louis Paillard. Bebyggelsen vil fremstå som flydende isbjerge med hvide facader – og have havudsigt fra mange af lejlighederne. NCC Construction Danmark A/S er totalentreprenør på det samlede byggeri på ca. 30.000 m2. Byggestart er planlagt til december 2010 med forventet afslutning i marts 2013. Med den nye investering har PensionDanmark investeret i alt ca. 6 mia. kr. i danske ejendomme – svarende til godt 6 pct. af medlemmernes opsparing.

Pressemeddelelse:

PensionDanmark bygger 210 boliger på havnefronten i Århus af PensionDanmark

kommentarer er lukket.