Jep. I læste rigtigt. Light*house projektet er nu på rette spor til at blive realiseret i løbet af de kommende år. På onsdag i næste uge begynder byggeriet af projektets første etape, som dog ikke er den oprindelige 1. etape, da projektet nu er blevet opdelt i tre etaper i stedet for to. Første etape indeholder bygningerne I og G, som er henholdsvis 8.400 kvm med 85 lejligheder, 4 byhuse, erhvervslejemål og parkeringskælder af Havneinvest Århus ApS og 5.000 kvm almene boliger af boligforeningen AAB. Hoteldelen som hidtidig har været en del af første etape er nu på grund af mangel på lejer en selvstændig bygning L i anden etape. Tredje etape er bygningerne H og T, der er højhuset på 142 m og en sidebygning. Så højhuset er altså ikke skåret væk.

Havneinvest Århus Aps består af de to firmaer Norcap A/S og CBH ApS. Norcap er et ejendomsselskab med base i København og den århusianske gren forvaltes af partner Rune Kilden. Selskabet er dannet af tidligere Keops-folk, der blev solgt til islandske Stodir i 2007 og efterfølgende sammenlagt under navnet Landic Property. Det er derfor de originale projektmagere, som nu igen står bag Light*house. CBH Aps er ejet af ejendomsinvestoren Claus Hommelhoff, hvis kapital er den overvejende grund til at Light*House projektet er reddet.

Jeg nævnte i et tidligere indlæg, at de mange hotelprojekter i Århus er i indbyrdes konkurrence med hinanden om at blive realiseret, da der ikke er et tilstrækkelig stort marked til dem alle, og det ses tydeligt ved at Havneinvest Århus ikke har kunnet finde en lejer til  hotellet endnu. Comwell var ellers lejer, men på grund af de økonomiske problemer i Light*house har de valgt at følge en alternativ plan med KPC-højhuset i Værkmestergade. Der er altså tale om indbyrdes kannibalisering.

Glædeligt er det at se et nyt website for Light*house online som følge af nyheden, og der føles nu for alvor mere liv omkring projektet. Grundplaner, projektets historie, galleri, film, konsortier o.l. kan alt sammen læses og ses på websitet. MT Højgaard er bl.a. blevet valgt som entreprenør på første etape, der skal stå færdig i 2012.

Det her er i sandhed en god lørdag, og jeg har flere nyheder at skrive om, når jeg kommer hjem fra byen senere i dag.

Artikler:

Så er der gang i havne-byggeri af JP Århus

Links:

Light*house

Norcap

AAB

3XN

UNStudio

MT Højgaard

Giv kommentar