Flere højhuse er åbenbart i støbeskeen, omend dette lyder lidt som et fantastprojekt i mine ører. Et fransk firma har udvist interesse for at opføre et højhus på 28 etager ved hjørnet af Åby Ringvej og Edwin Rahrs Vej. I toppen skal der være en roterende restaurant, ligesom Sky Tower i Skejby også har en udsigtsrestaurant i støbeskeen. Direktøren for Brabrand Boligforening udtaler:

“Det er det sidste ledige areal langs ringvejen. Området ligger højt i forvejen, så man vil få en formidabel udsigt.”

Nyheden om et muligt højhus skal sådan set ikke stjæle lyset fra den egentlige nyhed, som er Brabrand Boligforenings plan om at sælge jorden langs Ringvejen ved Gellerupparken. Jorden forventes at kunne indbringe boligforeningen ca. 242 mio. kr., der skal bruges på realiseringen af helhedsplanen for Gellerupparken og Toveshøj. Dette er gjort muligt ved regeringens just fremlagte ghettoplan, der vil ændre lovgivningen så boligforeningers jordsalg ikke tilfalder Landsbyggefonden, hvis de kan anvendes på en helhedsplan.

Det vil være umådeligt positivt, hvis jorden langs Ringvejen bliver solgt til byudvikling, så området får et mere urbant udtryk. Jeg har selv boet i Digterparken på den modsatte side af Ringvejen, og det grønne område er med til at adskille byen med Gellerupparken i stedet for at integrere.

Artikel:

Jordsalg kan finansiere helhedsplan af JP Århus

Giv kommentar