Nyhedsmediet Building Supply bragte i går denne nyhed:

Århus renoverer skoler for 254 mio. kroner

11. august 2010 – Af Rasmus Gregersen

Skolerne i Århus Kommune kan i år glæde sig over en vækst på hele 74 % i tildelingen af kommunale anlægskroner. Det er dog også hårdt tiltrængt, erkender kommunen.

Byrådets vækstpakker og den såkaldte RULL-pulje (RUm til Leg og Læring) er baggrunden for, at der i 2010 bruges 74 % flere anlægskroner end i fjor på renovering af skolerne i Århus.

De i alt 254 mio. kroner bliver ifølge Jyllandsposten brugt på blandt andet nye belægninger i skolegårde, nye toiletter, renoveringer af gulve i sportshaller, udskiftninger af tegltage og nye cykelskure.

1,3 mia. kroner frem til 2018 

Trods den markante stigning i anlægsinvesteringerne går der dog længe, før Århus kan betegne sine skoler som tidssvarende. Det erkender Finn Nathan, der er chef for bygningsafdelingen i børne- og ungeafdelingen:

– De møder pæne skoler på den udvendige facade på grund af genopretningsøvelsen frem til 2006, da der blev brugt 320 mio. kroner på at udskifte tage, døre og vinduer og kradse fuger ud. Men indvendigt er der fortsat et moderniseringsbehov, for det har ikke været det store indsatsområde. Mange steder møder man stadig klasselokaler, som stod på samme måde for 10-20 år siden, siger han til Jyllandsposten.

Finn Nathan tilføjer dog, at det indvendige får et stort løft med RULL-projekter frem til 2018. I alt er der afsat 1,3 mia. kroner til at opdatere de fysiske rammer i daginstitutioner og på skoler i Århus.

Læs mere om RULL-projektet her.

Giv kommentar