Der sker i øjeblikket en hel del aktivitet ved det gamle industriområde langs Søren Frichs Vej, der er udlagt til byomdannelse. Saniståls bygning ombygges, ni mindre højhuse opføres tæt ved Godsbanearealet, og nu er planerne for den nedlagte Fragtmandscentral i Åbyhøj blevet offentliggjort. Danske Fragtmænd flyttede i 2009 ind i et nyt transportcenter ved Årslev og siden da, har deres gamle bygninger stået tomme. Ejeren af grunden, ÅF Transport, og ejeren af en række tilstødende grunde, Lars H. Rasmussen, ønsker nu at opføre butikker, et 10-etagers “højhus” og et meget stort antal boliger på en del af grunden. I alt 200 kollegieboliger, 150 almene boliger og 60 leje/ejerlejligheder, og det er blot første etape.

Det århusianske arkitektfirma BSAA Arkitekter har tegnet byomdannelsen, omend den ovenstående visualisation ser meget grov ud og ligner mest af alt blot en masterplan eller et oplæg til, hvordan området kan se ud. Arkitekturen i højhuset og bygningerne tilknyttet med samme stilart har jeg dog intet imod.

Projektmageren udtaler dette angående lokalplan og byggestart:

»Lige nu venter vi på kommunen. Jeg håber, vi snart kan komme i gang med at lave en lokalplan, så vi kan komme i jorden inden udgangen af 2011. Vi har en god dialog med såvel Kollegiekontoret som med en række boligforeninger, der er interesseret i at bygge på området,«siger Mogens Madsen, direktør i ÅF Transport.

Århus Stiftstidende har på det seneste været en god kilde til nyheder vedrørende nybyggeri, og det har de også været denne gang, så tak for det, Stiften. Dog bortset fra nyheder relateret til byudvikling så rummer netudgaven af Århus Stiftstidende desværre alt for meget tabloidstof.

Artikel:

Store boligplaner på Fragtmandscentralen af Århus Stiftstidende

Link:

BSAA Arkitekter

Giv kommentar