Med statens planer om at udbygge rute 26 mellem Århus-Viborg med bl.a. motorvej på noget af strækningen, så faldt nyheden fra d. 17. august om, at Århus Kommune satser på elbiler, på et meget godt tidspunkt. I samarbejde med Better Place Danmark og NRGI vil kommunen fremme arbejdet med at indføre infrastruktur til at servicere elbiler i form af ladestandere og batteriskiftestationer, som i første omgang vil være på udvalgte steder i Århus. Et andet element af samarbejdet er at sørge for, at kommunens bilpark kan blive udskiftet med elbiler.

Arbejdet kan sådan set ikke gå hurtigt nok i min optik, selvom der også er markedsforhold at tage højde for. Er elbilteknologien moden nok til at blive implementeret i stor skala? Vigtigst af alt så kan naturen sådan set ikke vente på, at teknologien bliver moden nok, så derfor må man sætte initiativer i gang for at fremme udviklingen, og det er netop hvad kommunen gør.

Artikel:

Århus baner vejen for elbiler af Lokalavisen Århus

Giv kommentar