I centrum af min tidligere bydel Åbyhøj er der i øjeblikket ved at blive opført to projekter i form af plejeboliger af kommunen og et lægehus af en privat investor.

Kommunen opfører 59 plejeboliger til ca. 100 mio. kr. ved Thorsvej over for Kvickly. Boligerne har været forsinket som følge af byggesjusk, men byggeriet skrider nu fremad og forventes færdig i løbet af 2011. Således vil plejeboligerne tegnet af Sahl Arkitekter komme til at se ud:

[BILLEDER FJERNET]

Det ny lægehus på Silkeborgvej 260 ved siden af det gamle rådhus står klar til indflytning af Lægecenter Vest, som flytter fra City Vest pga. pladsmangel. Der er planer om at opføre et sundhedshus med fysioterapeuter o.l. ved siden af lægehuset, og boliger i en sidste bygning. Dog er arkitekturen i lægehuset temmelig uinspirerende og decideret typehusagtig, desværre. Det gamle rådhus for Åby blev ombygget i 2009 og huser nu Økologisk Landsforening og IT-selskabet Komplex IT. En prægtig bygning, der dog ikke helt kommer til sin ret med en grim Kvickly som nabo til højre og lægehuset til venstre.

Giv kommentar