Det første bibliotek blev vundet i Halifax, Nova Scotia og det andet er vundet i Edmonton, Alberta. Nyheden fra shl’s website:

schmidt hammer lassen architects har vundet konkurrencen om at designe det nye Highlands Branch bibliotek i Edmonton i Canada i samarbejde med den lokale tegnestue Marshall Tittemore Architects. Det er arkitektvirksomhedens andet biblioteksprojekt i Canada efter Halifax Centralbibliotek i Nova Scotia, der blev vundet tidligere på året.

schmidt hammer lassen architects og Marshall Tittemore Architects samarbejder med byen Edmonton og dens offentlige biblioteker om projektet. Highlands Branch biblioteket, der ligger i hovedstaden for delstaten Alberta, forventes at stå færdigt i 2012.

“Vi udvikler hele tiden vores måde at tænke biblioteker på, ud fra hvordan fremtidens tendenser og lokalsamfundets behov forandrer sig. En del af processen består i at sikre, at vi arbejder med biblioteker i alle størrelser, fra lokalbiblioteker til hovedbiblioteker og universitetsbiblioteker,” kommenterer stiftende partner Morten Schmidt.

schmidt hammer lassen architects er internationalt mest kendt for tilbygningen til det Kongelige Bibliotek i København og har desuden designet bibliotekerne i Halmstad og Växjö i Sverige. Igangværende biblioteksprojekter inkluderer Multimediehuset – Skandinaviens største offentlige bibliotek – i Århus og Aberdeens nye universitetsbibliotek i Skotland i Storbritannien. Ud over disse projekter i stor skala har schmidt hammer lassen architects også designet biblioteker af mindre skala, eksempelvis Chaucer Buchanan biblioteket i Sheffield i Storbritannien.

2 kommentarer

Eigil på 9. juli 2010  · 

Hej

Lige lidt ekstra til din blog som du har overset:

KRIFAs nye hovedkvarter i Lisbjerg erhvervspark.
LINKS:

http://www.gpp.dk/siteGPP/projectdetail.asp?x=&catlist=11687&detail=12571

http://www.graakjaer.dk/Default.aspx?ID=7871

Hilsen

Thomas Hald

Ps. super blog du har 🙂

Asbjørn Skødt på 9. juli 2010  · 

Tusind tak! Jeg har ganske rigtigt overset det projekt. Flot projekt også. Århus tiltrækker åbenbart flere hovedkvarterer i det østjyske for tiden. Vestas fra Randers, DBU Jylland fra Horsens og så Krifa fra Randers.

Jeg skriver et indlæg senere i dag om den viden, du har bidraget med. Tak igen.

vh. Asbjørn

Giv kommentar