Overskriften skal i denne sammenhæng ikke tages bogstaveligt. Derimod er Henton Ejendomme i gang med et stort boligprojekt i Sønderhøj, Viby ved navn “Udsigten”. Projektet består af fire boligblokke tegnet af Sahl Arkitekter, hvor ind til videre kun en af dem er blevet opført. Bygherren er selskabet Henton Ejendomme med base i Silkeborg.

Websitet for “Udsigten” melder alt udlejet, så forhåbentlig opføres snart flere af boligblokkene, selvom det er en skam, de har valgt boligblokmodellen i stedet for at skabe et mere varieret arkitektonisk udtryk. Salgstalen på websitet beskriver projektet således:

UDSIGTEN-VIBY opføres som en vifte bestående af fire fritliggende bygninger. Beliggenheden er unik, højt placeret på en af Århus-områdets bedste grunde, og dermed er der sikret et godt lysindfald samt den bedste udsigt over både by og natur.

Bygningernes facader fremstår i en smuk kombination af bl.a. sorte kvalitetsteglsten, cedertræ og glas. Den spændende løsning sikrer, at bygningerne udstråler både dynamik og tidløshed.

Alle lejligheder har store panoramavinduer og store altaner orienteret mod den storslåede udsigt over Brabrand Sø, Årslev Engsø samt Århus’ smukke skyline. Formsproget i bygningerne tilstræber at udviske overgangen mellem indendørs og udendørs, og løsningen fremstår meget vellykket.

Mellem de fire bygninger er indskudt grønne områder, der ligger som slugter mellem bygningerne, smukt omkranset af træer og buske.

Der etableres desuden parkeringsareal og et hyggeligt fællesareal med plads både til børneleg og en hyggelig kaffetår.

Google Maps Street View:

Giv kommentar