Århus Kommune har skrevet en nyhed på deres website vedrørende opførelsen af kontortilbygningen på Grøndalsvej 1. De oplyser, at der nu blot mangler en byrådsgodkendelse og byggeriet kan begynde. Arkitektkonkurrencen om tilbygningen af 6.000 kvm, der bliver Danmarks første 0-energi bygning, blev vundet af schmidt hammer lassen og E. Pihl & søn i 2009, og som nu lader til at blive realiseret. Finansieringen af byggeriet sker ved salg af eksisterende, ubrugte lokaler og lejebesparelser ved fraflytning af lejemål. Når bygningen står færdig vil det betyde en samling af kommunens Børn- og ungeafdeling og en stor del af Teknik og Miljø i fælles lokaler.

Århus Kommunes rødhårede rådkvinde for Teknik og Miljø har dette at sige om perspektiverne for det bæredygtige byggeri på Grøndalsvej:

Det er vigtigt at gå nye veje i bestræbelserne på at spare på energien. I den forbindelse er det glædeligt, at Århus nu går forrest og viser, at det kan lade sig gøre at opføre byggeri, som kan klare sig udelukkende ved hjælp af vedvarende energi, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Laura Hay.

Kilder: Århus Kommune og schmidt hammer lassen architects

Giv kommentar