Fra denne dato og to år frem vil væksthusene være lukket for besøgende ind til den omfattende renovering og udvidelse med et nyt tropehus er færdig. I perioden 27/6-8/8 vil der hver søndag 12.00-12.30 være rundvisninger, hvor man informeres nærmere om byggeriet:

HVOR LANGT ER VI?

Kom og hør om det nye byggeri

Hver søndag kl. 12-12.30 fra den 27. juni til 8. august vil der være mulighed for at høre om det nye bryggeri. Vores dygtige guider vil vise rundt i væksthusene og fortælle om fremtiden. En lille historie om en plante eller to vil der også blive plads til. Rundvisningen starter ved indgangen.

Væksthusene er lukket i byggeperioden

Efter mange forsøg på at finde en løsning på, hvordan vi kan holde Væksthusene åbne under byggeriet, har vi nu måttet sande, at det ikke kan lade sig gøre. Væksthusene lukker derfor den 1. september 2010. De vil være lukkede frem til efteråret 2012.

Efter lukningen går gartnerne i gang med at plante de mindste planter over i potter i ørkenhuset. Hvordan mon man flytter en kaktus uden at stikke sig på piggene?

Gartnerne er i gang med at plante en del af planterne over i potter i hus 3 og 4, så de er klar til at blive flyttet ud af husene, når håndværkerne går i gang til efteråret.

Gartnerne er i gang med at sætte farvekoder på alle planterne. Farvekoderne skal gøre det lettere at flytte planterne tilbage i husene efter renoveringen.

Arkitektfirmaet C. F. Møller vandt i 2009 arkitektkonkurrencen om at tegne væksthusene. Opgaven indbefatter et nyt stort tropehus samt en renovering af de eksisterende huse.

Yderligere oplysninger findes på Steno Museets website.

Giv kommentar