Arla Foods har flyttet deres mangeårige hovedkvarter fra Skanderborgvej i Viby til erhvervsområdet Sønderhøj ligeledes i Viby. De flytter fra nogle gamle lokaler fra 80’erne til et nybygget domicil tegnet af Sahl Arkitekter med FDB som bygherre. Arla lejer sig allerede ind i bygninger i Sønderhøj og med flytningen af hovedkvarteret bliver alle Arlas Århus-adresser dermed samlet i Sønderhøj med i alt 1.000 medarbejdere. Det nye hus rummer ca. 700 medarbejdere. Bygningen har et grundareal på 60×60 meter og er på i alt 18.000 kvm med et stort atrium i midten, hvor en lang, cirklende korridor forbinder de fem etager. Facaden er beklædt af kobber, og er tydelig at genkende, når du ankommer med tog fra syd til hovedbanegården.

Jeg har planer om at tage Odderbanen til Sønderhøj en eftermiddag for at dokumentere byudviklingen og hvordan de gamle FDB-bygninger er blevet restaureret. Ind til jeg gør dette, har jeg ingen billeder af det nye Arla hovedkvarter, men Sahl Arkitekter har dog haft billeder af byggeriet på sit website i et stykke tid:

Google Maps Street View af byggeriet:

                             Vis stort kort

Giv kommentar