Både C.F. Møller og schmidt hammer lassen architects har i dag offentliggjort deres konkurrenceforslag til Navitas Park i anledning af åbningen af Ingeniørhøjskolens udstilling om, ja, Navitas Park. Det er to vidt forskellige forslag, der nærmest er kontraster til hnanden. C.F. Møllers forslag er en forholdsvis anonym bygning, der på trods af højden virker flad, og shl’s forslag der spektakulært løfter de øverste etager op i højde af en række søjler, der samtidig også fungerer som bygninger. Men billeder siger vel mere end ord:

Schmidt hammer lassens forslag

Kilde: shl.dk
 

C.F. Møllers forslag

Kilde: cfmoller.com

Kjaer & Richters vindende forslag er meget flot og efter min mening klart bedre end C.F. Møllers. Derimod beviser schmidt hammer lassen endnu engang, at de er i en klasse for sig selv med deres forslag om et fremtidigt Navitas Park. Jeg så gerne, at de med dette forslag også havde vundet den nordlige bastion, som dermed ville danne en akse af to shl tegnede bygninger. En årsag til at bedømmelsesudvalget fravalgte shl’ forslag har måske været bekymringer om budgetoverskridelser, da bygningen er utraditionel i sin form, men hvor smukt ville det ikke have været?

Nu mangler blot Arkitema og Henning Larsen Architects at frigive billeder af deres forslag for at give et fuldendt billede af den arkitektoniske konkurrence mellem de prækvalificerede konsortier.

Giv kommentar